Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken härlig vinnarblick!

Brynäs inledde det nya året nästan lika bra som man avslutade 2008.
Det blev seger igen – men i går krävdes det förlängning plus en storspelande målvakt och två försenade nyårssmällare för att besegra Södertälje med 2–1.
– Skönt att vi kunde vända och vinna, sa Anders Lindbäck.

Annons

Anders Lindbäck var en ynka sekund från att hålla karriärens första elitserienolla mot Rögle när 2008 var på väg in i 2009. I går inledde han det nya året minst lika bra som han avslutade det förra.

– Jo, den här eller den förra matchen är de bästa matcher jag gjort. Det känns som jag kommit in i det nu och fått lite mer matchrutin.

Men någon nolla blev det inte den här gången heller för Lindbäck som självklart skulle hem och kolla in målvaktskollegan och bästa polaren Jacob Markströms semifinal i JVM mot Slovakien senare under gårdagskvällen.

– Ja, nu ska vi hem och se den matchen. Dom har gjort det riktigt bra så här långt, sa Lindbäck, som dock inte tänker släppa ifrån sig rollen som förstemålvakt frivilligt när Markström kommer hem igen.

– Nej, mitt mål är att han inte ska vara etta, flinade han.

Och efter de två senaste insatserna så behöver ingen tvivla på Anders Lindbäcks kunskaper och förmåga.

– Anders fick ju en tung start. Men vi hjälpte ju honom inte på det sätt som vi ska göra. Vi har pratat om det och nu får han bättre hjälp, menade tränaren Niklas Czarnecki.

Lindbäck är också själv nöjd med utespelarnas uppoffrande spel och självklart lycklig över att han inte känner av sin ledsjukdom som tidigare vållat sådana problem.

– Jag är glad över att få vara frisk och få spela och det har stämt lite bättre för mig i de två senaste matcherna.

Bland annat briljerade Lindbäck med att rädda ett par frilägen, några fräsiga plockningar och ett antal grymma sidledsförflyttningar. Och särskilt orolig blev han inte trots att det var Södertälje som tog ledningen en bit in på tredje perioden när André Benoit prickade rätt.

– Nej, jag kände att vi höll oss till vår matchplan och det vara bara att koncentrerar sig på nästa puck.

Och kvitteringen kom ju också lite senare genom Daniel Widing som ännu en gång visade att han har ett grymt slagskott.

– Jag tror att det här var lite hårdare än skottet mot Rögle. Ibland hittar man rätt klubba i klubbstället, menade Widing, som dock var lite orolig över att dyrgripen han fått två raka kalasträffar med nu verkade ha gått sönder.

– Ja, jag är lite rädd för det. Så det får väl bli handledsskott i nästa match, skojade Brynäs bäste målskytt som kände sig lite skyldig till SSK:s ledningsmål eftersom han först var utvisad och sedan missade att få undan pucken just innan det blev mål.

– Vi hade pratat om den där grejen innan och så missar jag att få undan pucken så det var skönt att få vara delaktig i vändningen. Det var lite därför jag blev så glad också, sa Widing, som dessutom fanns med i förspelet när Lasse Jonsson avgjorde i förlängningen och fixade två poäng till Brynäs genom att hitta nästan samma maska som Widing – och nästan lika hårt.

– Ja, jag droppade till Dackell som passade till Lasse. Grymt skönt att vi fick med oss två poäng, summerade Daniel Widing.

 

Mer läsning

Annons