Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinna eller försvinna för ”Bäckis” i natt

Vinna, försvinna eller spela VM. Det är vad som gäller för Nicklas Bäckström i natt när hans Washington tar emot New York Rangers i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen i Stanley Cup-slutspelet.

Annons

Washington har vänt 1–3 i matcher till 3–3 och natten till onsdag har laget chansen – att på hemmaplan i Verizon Center – ta sig vidare till kvartsfinal i NHL-slutspelet.

Det blir i så fall första gången Nicklas Bäckström tar sig så långt i proffskarriären. I hans debutsäsong i fjol åkte ju Capitals ut mot Philadelphia i just åttondelen – i den sjunde matchen.

– Vi verkar behöva kniven på strupen för att vinna. Och det är ju samma läge på tisdag, sa ”Bäckis” till Sporten efter den sjätte matchen i Madison Square Garden i söndags som Washington vann med 5–3.

– De två senaste matcherna har gett oss självförtroende och vi har fått marginalerna med oss. Sen tycker jag vi har en bra defensiv också. Nu ska vi vinna den sjunde matchen också, till skillnad från förra säsongen, sa Bäckis.

Trots att puckarna rasat in bakom Rangers målvakt Henrik Lundqvist i de två senaste matcherna har inte Bäckström lyckats hitta rätt ännu i matchserien.

– Nej, men jag måste ju först och främst skjuta på mål, säger Bäckis.

Misslyckas det och Washington förlorar är Gävlesonen tillgänglig för VM-spel med Tre Kronor i Schweiz.

Annons