Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarkänslan tillbaka

Efter två förluster i rad blev Brynäs vinnare igen. Mycket tack vare en storspelande ”Honken”.

– Vi utnyttjar vårt powerplay, samtidigt är ”Honken” fruktansvärt bra, sa tränaren Tommy Jonsson efter 3–1-segern.

Annons

Brynäs, som saknade både Niklas Svedberg och Mads Hansen, inledde matchen bäst. Två tidiga Timråutvisningar kunde hjälpa Brynäs att koppla greppet.

I powerplay,  knappt åtta minuter in i den första perioden, kom också första målet – Jakob Silfverberg fick obehindrat glida in mot Timråmålet för att sedan kunna styra in Ryan Gundersons backskott.

Det skapades sedan få målchanser – men de få målchanserna som skapades var dock giftiga. I sekvensen innan Brynäs – och Jakob Silfverbergs – andra mål för kvällen räddade ”Honken” Holmqvist ett friläge från Matt Murley, en räddning som också gav honom en assistpoäng.

– Det kändes bra i dag, deras lägen kommer plötsligt men jag kände att jag hade bra koll, sa Honken.

Timrå började den andra perioden bättre än Brynäs och hade flera kvailficerade chanser att reducera.Trots Timråpressen var det Brynäs som skulle göra periodens enda mål – knäckande förstås för hemmalaget. Precis som de två första målen gjordes även det tredje i powerplay. Den här gången var det Jonas Nordquist som hittade nätet bakom Stefan Ridderwall i Timråmålet. Andreas Dackell, som gjorde sin 500:e elitseriematch för Brynäs, stod för framspelningen.

I den tredje perioden spelade Brynäs ett stabilt försvarsspel, något som gjorde det svårt för Timrå att komma till farliga målchanser. Däremot hade Brynäs flera chanser att göra 4–0, men avsluten saknade skärpa.

Med lite mer än minuten kvar av matchen lyckades, trots Brynäs stabila försvarsspel, Timrå reducera. Jonathan Hedström fick glida in mellan en Brynäsback och ”Honken” för att sedan enkelt lyfta upp pucken. Efter målet skapades ett stort timråtryck men inga riktigt farliga målchanser skapades. Brynäs lyckades, trots Timråpressen, hålla undan utan att släppa in ytterliggare mål.

Efteråt var det många som ställde sig i kö för att hylla ”Honken”, en av dem var tvåmålsskytten Jakob Silfverberg.

– Honken var fruktansvärt bra, det var väldigt skönt. Men han är en målvakt av den klassen.

Silfverberg var förstås också ganska nöjd med sin egen insats.

– Det stämde rätt bra för vår femma. Men vi kan bli ännu bättre och effektivare i power-play. Vi vill gärna slå för svåra passningar – det skadar inte att spela lite enklare. Men det är kanske dumt att klaga på power-play-spelet när vi är bäst i elitserien.

Mer läsning

Annons