Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wanvig har gjort sitt i Brynäströjan

Fansen ville se honom på isen. Det ville inte tränarna och nu får kanadensaren Kyle Wanvig packa sina väskor. Hans äventyr i Brynäs är slut.
– Han hade svårt att anpassa sig till de stora rinkarna och beslutet tog vi helt och hållet med tanke på det spelmässiga, sa tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Han värvades in som en poänggörare och tuffing och det började bra med succé i WDW-kedjan, men målen uteblev och Kyle Wanvig fick mindre och mindre istid och till slut petades han helt.

– Den situation Kyle hamnade i var varken bra för honom eller för oss. Men han har skött det som ett proffs. Vissa spelare har lättare att anpassa sig till större is och tyvärr fick inte Kyle igång det spelet som han är så bra på och jag kan inte ge honom den tid och plats han behöver, sa Czarnecki efter gårdagens match mot Djurgården där Wanvig alltså inte fanns med.

Hans sista insats i Brynäs blev alltså slagsmålet med Johan Andersson i Timrå.– Nä, vi är nöjda med laget vi har nu och dessutom har vi två centrar som är på väg tillbaka. Alexander Sundström tränar på is och Micke Lind kommer nog träna på is snart.– Nej, vi kommer att spela med fyra kedjor och sju backar, sa Czarnecki.

Mer läsning

Annons