Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wanvig tillbaka – men får han spela?

Efter att ha fått se två matcher från sidan är nu Kyle Wanvig tillbaka i laget till matchen mot Frölunda. Men han börjar på bänken, som extraforward.
– Jag kan inte ge något besked om han får nån speltid, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

Han har visserligen inte spelat på två matcher, men han har absolut inte legat på latsidan. Istället för att gå runt och vara förbannad över att vara petad har Wanvig tränat extra hårt.

– Jag har tränat på att bli snabbare och mer explosiv. Jag har faktiskt gått ner runt tre kilo på den här veckan jag inte spelat. Jag har inte slösat någon tid, säger han.

Tränaren Niklas Czarnecki väljer alltså att placera honom som 13:e forward.

– Han kommer att få starta som extra och det känns tryggt att ha en extraforward.

– Nä, det var något som vi kom överrens om tillsammans.

Wanvig själv är såklart besviken över att inte få chansen.

– Tränaren bestämde att jag inte var bland de tolv bästa forwardsspelarna. Man vill ju spela och det är jobbigt att se laget spela från sidan.

Han har dock haft fansens stöd och i en webfråga som låg ute på gd.se och arbetarbladet.se med frågan om han borde spela mot Frölunda var det en solklar övervikt för att han borde det.56 av de som röstat igår vid 17-tiden ville se honom på isen, medan endast 13 tyckte att han hittills varit för dålig. 31 tyckte att det är upp till tränarna att bestämma. Det var också många som saknade honom i matchen mot Modo.

– Det är det viktigaste vad fansen tycker och jag tackar för förtroendet om det nu är så att de vill se mig på isen och jag kommer att ge allt om jag får chansen. Jag har själv inte tänkt på hur fansen har reagerat. Jag har inte varit ute så mycket utan mest hållit mig hemma.

Kanadensaren med den tuffa spelstilen har i alla fall hunnit med att bli märkt på ett annat sätt i Brynäs. Nämligen med ett inte allt för vackert ärr i pannan strax ovanför ögonbrynet.

– Det var ett riktigt otäckt sår som var djupt. De sydde sex stygn men hade säkert kunnat ta tio. Det är inte första gången jag drar på mig stygn. Jag har fått ungefär 150 stycken bara i ansiktet. Jag sa till min fru när jag kom hem: jag har en dålig nyhet, jag har precis blivit fulare. Och det är väl knappast troligt att man kommer att jobba som modell när hockeykarriären är slut, skrattar Wanvig som hoppas få chansen idag mot Frölunda. Men till en början får han se matchen från bänken.

Mer läsning

Annons