Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Washington tog sista chansen

Hoppet lever för Nicklas Bäckström och Washington Capitals.
Och det börjar äntligen kännas som att resultaten speglar matchbilderna.
– Ja, jag kan inte förstå hur de kunnat vinna de tidigare matcherna, sa en glad ”Bäckis” till Sporten inför match nummer sex, i New York.

Annons

I fredags lossnade det på riktigt.

4–0 till Washington Capitals mot ett helt chanslöst New York Rangers.

En fullständig scenförändring jämfört med de tidigare förlustmatcherna där felprocenten varit för hög.

Nu, inför match sex, har Capitals ett psykologiskt övertag på riktigt.

– Det har varit lite frustrerande att inte få in pucken. Den har gått i stolpen och ribban och allt möjligt. Men vi spelade helt okej senast och lät inte dem komma till så farliga chanser, säger Bäckström till Sporten efter att precis ha kommit undan den enorma mediahopen i Capitals omklädningsrum.

Nu handlar det om att ta vara på New York Rangers sargade självförtroende och det faktum att Henrik Lundqvist, trots allt, visat sig vara mänsklig.

– Han har varit bra, men alla har sådana dagar också. Men för oss gäller det att fortsätta jobba. De leder fortfarande och vi ska jaga dem. Men det blir tufft, när de spelar bra defensivt så är det tufft att göra mål. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att pressa deras backar som senast.

För segern i Verizon Center i fredags var en taktisk framgång för Caps.

Rangers backar är svaga när det går för fort kring målet och Capitals unga stjärnor visade att de kan ta vara på dessa svagheter.

– Vi har ju mött varandra fem gånger nu, så vi vet nog båda hur vi ska spela mot varandra. Vi hade 4–0 senast, men det är ändå en jämn serie.

I Rangers omklädningsrum efter matchen i fredags pratades det mest om att pressen fortfarande ligger på Capitals inför nattens möte.

Men det faktum att Rangers på nytt tog en mängd onödigt utvisningar, och faktiskt inte hade en chans i världen, gör sannolikt att även New Yorkarna känner sig stressade över situationen.

Bäckström tyckte att det märktes på isen senast.

– De åker och försöker hitta på konstiga grejer. Jag antar att de också var frustrerade över att inte göra mål. Jag kan inte heller förstå hur de kunnat vinna de tidigare matcherna, men hockey är inte alltid rättvist, så är det. Jag hoppas vi kan stänka in några puckar till och få en bra ledning i nästa match.

Med Lundqvist, som blev utbytt i sista perioden i fredags, i gungning är Rangers uppenbart sårbara. Att Caps dessutom hittat en målvaktsjätte i Simeon Varlamov, som höll sin andra noll i denna serie, gör att många tippar på en ny sjunde match i Verizon Center på tisdag.

– Vi måste först vinna nästa match, vilket vi har god chans att göra. Vi måste komma ut starkt bara, precis som Rangers gjorde senast i Garden.

Mer läsning

Annons