Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing bubblande glad

Priset som matchen lirare var en flaska champagne.
Den skulle Daniel Widing dela med hela laget efter 4–1 borta mot Rögle.
– Det blir väl bara några droppar till var och en men det är vi ta mig sjutton värda. Vilken laginsats, pustar Widing belåtet.

Annons

Fast var det någon som var värd en liten extra dos skumpa den här så glittriga eftermiddagen i Ängelholm så var Widing den mannen.

Två mål, två assist och fart på skridskorna som gjorde att skånska hockeybackar såg ut att vara fastvuxna i isen. Självaste Kenny Jönsson blev frånåkt någon gång.

Ändå är Kung-Kenny en av de som Widing hyllar för sin fina form.

– Helt ärligt var jag riktigt orolig när jag åkte till LG Games med Tre Kronor förra veckan. Det hade ju inte gått så lysande med Brynäs innan precis. Men självförtroendet kom tillbaka, jag fick göra mål och vinna några hockeymatcher igen.

Det gjorde uppenbarligen susen. På de tre elitseriematcherna efter landslagsuppehållet har Widing gjort mål i samtliga.

Ett mot Frölunda, ett mot Linköping och två nya friska i går för att totalt nu vara uppe i 20 fullträffar.

Men det var annat än målen mot Frölunda och Linköping som kom i fokus efteråt. Först axeltacklingen mot Joe DiPenta i Frölunda med det efterföljande slagsmålet och så Andreas Jämtins tokslag i bakhasorna på brynäsaren i LHC-matchen.

– Det har lite varit surt att höra snacket om att jag var feg och lade mig ner när DiPenta ville slåss. Jag hade blivit avstängd och fått skäll av kompisarna och Sundlöv här om jag stått upp och tagit fighten. Jämtin-grejen blev jag mest förvånad över. Vi är liksom lite kompis sedan vi spelade ihop i Finland ett halvår, berättar Widing.

Men mot Rögle var det hockey, mål och en expressfart på grillorna som blev samtalsämnet. Som det ska liksom...

– Det här var ett mycket skönare sätt att svara upp på. Två sköna mål och dessutom två assist. Fyra poäng och en bortaseger är man inte så bortskämd med.

Första målet var en klockren frilägesavslutning sedan Abbott-tvillingarna i Rögle snirklat runt i en halvminut i Brynäszonen innan Dixon vände på spelet och skickade fram pucken till en fri Widing.

– Där hade jag bestämt mig tidigt hur jag skulle avsluta. Rakt på mål bara, förklarar Widing samtidigt som han gör en beskrivande rörelse med händer som en tunnel framför ögonen.

Fokuserat och koncentrerat. Precis som hela Brynäs var...

– Andra målet var ju tom kasse. Det var bara att tacka och ta emot när Hansen gjorde en perfekt skottfint och lade över pucken. Hade jag missat där...

Men som den skyttekung han är vill han gärna göra mål på alla lägen.

– Äh, jag skulle ha gjort ett tredje också. Men där hann jag tänka för mycket och när jag kände att backen var nära bytte jag från en backhandsdragning till att sätta den högt. Det retar lite grann.

Men Brynäs power play i sista perioden lättade även upp den känslan och Widing fick ett sånt där brett smajl som bara han kan bjuda på i Brynäs omklädningsrum, när den spelformen kommer på tal.

– Du, det var nästan det bästa med allting. Äntligen. Det har vi verkligen kämpat med och nu fick vi göra två riktigt fina mål.

Sedan skulle findrickat fram och ett chartrat flyg med tre Brynäspoäng vände hem till Rörberg. Det var sannerligen på tiden...

Mer läsning

Annons