Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing efter vändningen: "Helt sjukt"

Brynäs slog Rögle med 4–3 efter en makalös vändning i Ängelholm i kväll.
– Vi har en moral i laget som är helt sjuk, säger Daniel Widing efter matchen.

Annons

Smaka på det här. Brynäs leder elitserien. Ja, det stämmer faktiskt. Efter kvällens vändning mot Rögle toppar Gävlelaget serien med 11 poäng, en poäng före Linköping.


Men låt oss ta det från början. Brynäs kom till spel med stort självförtroende efter 3–2-segern mot Timrå i torsdags. Men när matchen väl var igång var både självförtroende och det fina spelet som bortblåsta. Rögle inledde i ett rasande tempo och ledde med 2–0 efter elva minuters spel. Välförtjänta 2–0. Brynäs hade inget spel över huvudtaget och Niklas Czarnecki var besviken i paus.
– Jag känner inte igen mitt lag. Vi måste spela mer samlat i fortsättningen. Vi visste vad vi hade att vänta innan matchen men gjorde en hel del fel i den första perioden, sa han till PPV.


Men till skillnad från Timråmatchen skedde ingen upphämtning under den andra perioden. I stället utökade Rögle sin ledning till 3–0.
I paus fick Micke Lind frågan från PPV: Hur vänder ni det här?
– Genom att göra fyra mål. För de har ju tre, svarade han syrligt.

Så kom den då, den stora upphämtningen. På 13 minuter hade Brynäs vänt underläget till en ledning med 4–3 – ett resultat som stod sig matchen ut.

 

En som slet matchen igenom var Daniel Widing och han fick välförtjänt göra ett mål i kväll, kvitteringen till 3–3. Så här säger han till PPV efter matchen.
– Vi har en moral i laget så att det är helt sjukt. Det är starkt av oss att kriga igenom det här.
– Vi sa inför tredjeperioden att vi ska gå in och göra det bästa vi kan för att snygga till det här, så att det känns bättre inför matchen på måndag. Men att det skulle bli så här bra trodde vi nog inte.


Det är inte första gången Rögle tappar en 3–0-ledning i elitserien. Mot Skellefteå i elitseriepremiären vände Västerbottningarna 0–3 till seger med 5–4 efter sudden death.
– Vi märkte att de mattades av efter hand och blev darriga efter vårt 1–3-mål, säger Daniel Widing efter lagets tredje vändning så här långt i elitserien.
Och det är en seger som ska firas.
– Ja, det blir en härlig flygresa hem och en skön lördagskväll, avslutar Widing.

Mer läsning

Annons