Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing tvingas vila – men kanske spelar Markström trots knät

Micke Lind är spelklar igen, men det finns en del småskador som kan oroa i Brynäs inför slutspelet som inleds på torsdag.
Till exempel vilar skyttekungen Daniel Widing från kvällens match.

Annons

När slutsignalen går efter matchen mot Färjestad i kväll vet vi vilken placering Brynäs får. Vinner Brynäs samtidigt som Skellefteå inte tar mer än en poäng mot Linköping blir Brynäs sexa och ”slipper” kvällens motståndare i kvartsfinal.

Men det finns annat än att möta seriesegrarna som kan orsaka oro hos Brynäs. Daniel Widing är lätt skadad och har fått spelförbud av massören Glenn Hellström i kväll.

– Han har haft känningar i baksidan på ett lår. Det är inget som är direkt allvarligt just nu, men nu har vi möjlighet att ställa över honom och då vill jag att han vilar, säger Hellström.

Widing har ju matchat hårt, med bland annat landslagsspel. Han tränade inte i går och klev också av i slutperioden mot Timrå som en säkerhetsåtgärd.

När det gäller målvakten Jacob Markström så indikerar Niklas Czarnecki att han får spela i kväll. Men ”Markan” dras fortfarande med det knäproblem som Sporten avslöjade tidigare under säsongen – och vätska har återigen avlägsnats ur knäet.

– Jacob får ett överskott på ledvätska i knäet på grund av överansträngning och en svullnad uppstår. Då drar man ur vätskan ur knäet för att få bort svullnaden. Rent medicinskt är han inte förbjuden att spela och han kan göra det, men just nu har vi den förmånen att ha två bra målvakter och behöver på så sätt inte oroa oss, säger Glenn Hellström.

När det gäller Björn Danielsson så gick vinterns andra höftoperation tidigare i veckan bra, men hans hockeyframtid är osäker.

Mer läsning

Annons