Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Widing uttagen till VM-läger med Tre Kronor

Daniel Widing fick snabb tröst av Bengt-Åke Gustafsson.
Brynäsforwarden är uttagen till Tre Kronors VM-läger.
– Kul att få förlänga säsongen, säger Widing, som ännu inte kan svara på om han förlänger med Brynäs också.

Annons

Den sista kvartsfinalmatchen mot Färjestad hann knappt ta slut innan Daniel Widing fick beskedet.

Han ska infinna sig i Stockholm den 23 mars för det första av fyra läger som Tre Kronor ska ha inför VM i Schweiz.

Vägen till ett nytt världsmästerskap – Widing fanns ju med i Kanada i fjol också – är förstås lång, men chansen finns där. Vilket Brynäsanfallaren finner tröst i nu när slutspelet bara blev fyra matcher långt.

– Jo, visst tycker jag att man kan se det som någon sorts tröst, att spela VM har varit mitt mål hela säsongen. Det är klart att det kommer att bli tufft, det blir säkert många NHL-spelare med. I fjol var det så många ”nej tack”, så då gled jag med på en räkmacka, säger Widing, som ändå fick nöja sig med fem, sex byten den gången.

– Äh, ibland fattar jag inte var tidningarna får allt ifrån. Det är inget klart med nånting. Min agent håller på att kolla runt lite, sedan får vi se.

– Lika stor chans som nånting annat, jag vill bara kolla lite vad som finns. Brynäs finns absolut med i tankarna.

Daniel Widing tycker att han och övriga Brynässpelare kunde lämna isen i Löfbergs Lila med huvudena högt, trots 0–4 i matcher.

– Jag är ruggigt nöjd med hur vi presterade som lag, och vi stod ändå upp bra mot ett av Sveriges bästa lag. Sedan var det förstås inte tillräckligt bra, mer än två mål ska man ju klara av att göra på fyra matcher, oavsett hur bra deras målvakt är, säger Widing, som var den ende i Brynäs som lyckades överlista Jonas Gustavsson.

– Det är alltid tungt att åka buss hem efter en förlust, särskilt i en kvartsfinal. Men vi hade lite snack efter där Czarnecki pratade lite vilket rensade lite.

– Han sammanfattade vad vi har presterat. Han sa att han var stolt över att vi gick ut och krigade ända in till slutet.

För Widings del var det hans fjärde SM-slutspel – det tredje med Brynäs och så har han gjort ett med Leksand också. Ännu vet han inte hur det känns att gå vidare från en kvartsfinal.

Nu ska han vila upp sig så att han på allvar kan slåss om en VM-biljett.

– Jag känner mig ganska hyfsad. Jag fick lite smällar i andra matchen i Karlstad, men det är sånt som läker ihop under veckan.

– Det är bara kul att få förlänga säsongen, sedan får vi se hur lång den blir.

Annons