Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isracing: SM-finalen inställd

Isracingfinalen på Studenternas i Uppsala är inställd!
– Det är med vemod vi tvingas konstatera detta, berättar Lars S Björndahl i arrangörsklubben Funbo MS i ett pressmeddelande.

Annons

SM-finalen är höjdpunkten på isracingsäsongen och har under flera decennier – med några få undantag – avgjorts på ”Studan”. Årets upplaga var satt till lördagen den 21 mars.

Huvudanledningen till inställandet är kostnadsskäl. Funbo MS konstaterar att Uppsala kommun höjt hyreskostnaderna och samtidigt sänkt marknadsstödet.

– Först i tisdags lyckades vi efter mycket om och men pressa fram ett definitivt besked från ansvariga. Beskedet innebar extremt förhöjda hyreskostnader för Studenternas, tillsammans med en väsentlig sänkning av arrangemangs- och marknadsstödet.

– Att kommunen genom sina olika bolag och förvaltningar ”leker affär med sig själv” och flyttar kostnader till olika konton och mellan sig, förstår vi inte alls. Det har drabbat oss illa, fortsätter Björndahl.

Var, och när, SM-finalen nu ska köras är i skrivande stund oklart.