Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IT-jätte etablerar sig i Sandviken

Mitt i värsta varselvågen väljer IT-jätten Sogeti att etablera sig i Sandviken med nytt kontor i Sandbacka Park.

– Målet är att kunna ha 20–25 anställda, säger företagets regionchef Sergio de Brito.
Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag med 1 000 anställda, har sedan tre år tillbaka avtal med Sandvik och därför redan personal på plats i Sandviken.


Men nu väljer företaget att gå vidare och starta ett eget kontor med till att börja med tio anställda som, enligt planen, så småningom ska bli 20–25 personer.
– Sandvik kommer även i fortsättningen att vara en stor och viktig kund för oss. Men från att tidigare ha varit helt fokuserade på ett företag ska vi nu även börja satsa på övriga marknaden i Sandviken. Det är därför vi väljer att etablera ett eget kontor, säger Sergio de Brito.
Att satsningen sker mitt i den världsekonomiska krisen som slagit hårt mot inte minst arbetsmarknaden i Sandviken väcker en viss uppmärksamhet.


– Vi tycker att vi är så pass starka att vi inte behöver känna oss skrämda av den situation som råder just nu. Vi ser framtiden an med tillförsikt. Men med tanke på den globala finansiella oron måste vi naturligtvis ha en beredskap för snabba svängningar.


Chef för Sogetis Sandvikenkontor blir Andreas Skjutare.
– Att öppna ett kontor i Sandviken hjälper oss att attrahera nya kunder och medarbetare samtidigt som vi fortsätter vår nationella satsning på att finnas nära våra kunder.
– Genom den nya kontors- lanseringen vill vi även visa att vi fortsätter att satsa långsiktigt på att stärka vår relation med kunderna i regionen. I takt med efterfrågan från marknaden är planen att öka bemanningen på plats med 10–15 personer, säger han i ett pressmeddelande.
Sogetis Sandvikenskontor – företagets 21:a i Sverige – ska bland annat inrikta sig på IT-arkitektur, projektledning och integration.