Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Itchy Daze djävulskt heta

Det går galet bra för Itchy Daze.
Deras kommande skiva släpps på storbolaget Universal och där jämför man skaterockarna från Hofors med Takida.

Annons

– Det känns grymt spännande såklart, säger sångaren Tomas Andersson.

Det ringer en kille som är promotion manager, som det heter, på Universal. Han säger att Itchy Daze kan bli djävulskt stora.

– Jag får precis samma vibbar som med Takida, säger Calle Rydman som han heter och betonar vikten av Hofors och hemmapubliken för Itchy Daze, på samma sätt som Sundsvall och publiken där varit viktiga för just Takida.

Tomas Andersson har inga planer på att lämna Hofors. Samtidigt tycker han att det är svårt att bli profet i sin egen hemstad.

– Det är klart att folk här stöttar oss. Men det är skillnad om vi hade kommit från Gävle till exempel, Gävleborna är bra på att stötta sina egna, men Hofors är för långt bort. Vi ligger ju en bit från Sandviken också.

Det är ändå inte speciellt svårt att nämna de båda banden i samma mening. Patrik Frisk på Ninetone records som producerat Takida till de höjder där de är nu har också producerat låtarna på Itchy Daze kommande debut.

– De på Universal har fått förtroende för Patrik, att han kan hitta ny och bra musik. Det har de själva inte tid med på samma sätt, säger Tomas Andersson.

Calle Rydman säger att Patrik Frisk faktiskt såg Tomas Andersson när han var med i uttagningen för ”Idol” för ett par år sen och fastnade för hans röst redan då och försökte få tag på honom.

– Men det kanske egentligen inte hör hit, säger han sen och frågar om inte Hofors har en stor industri i stället.

Men nu har det i alla fall rullat igång på allvar för Itchy Daze. I helgen spelade de in videon till senaste singeln ”911”.

– Den blir jävligt rolig, säger Tomas Andersson och berättar att den utspelar sig på en underground-basketmatch.

– Vi har själva fått komma med idén och så, säger han.

Han tycker att det känns bra. Bandet finns med i diskussionerna och inget bestäms över huvudet på dem.

– Samtidigt får man ju lita på att de vet vad de gör. Det är ju deras jobb. Det är bara att följa med och försöka lära sig så mycket som möjligt.

Kontakterna med Universal har också lett till att Itchy Daze har börjat blogga (www.nightlife.se/itchydaze) och spelat på bloggaren Blondinbellas Östersjökryssning. Från coh med nästa vecka ligger deras ”911” på P3:s spellista.

– Man ska inte tro att det blir mindre jobb för oss bara för att vi har ett stort bolag. Det blir mer möten och mer beslut och från det att man diskuterar en idé till att den är förverkligad kan det gå en vecka. Det bara snurrar på, säger Tomas Andersson som i nuläget är glad att han bara har ett extrajobb och ingen heltidsanställning.

– Då hade man fått fundera på att säga upp sig.

För nu är det på riktigt. En kommande Sverigeturné ska bokas och i dag ska Japan-kontoret på det musikförlag som Tomas Andersson ligger på hålla möte och lansera Itchy Daze musik för de stora japanska skivbolagen.

– Det vore jättekul att få åka dit. Det känns som att alla band som är nåt gör det.

Sverige i alla ära men det är för litet för Itchy Daze, som Tomas Andefrsson säger utan att låta kaxig.

– Vi har hela tiden varit ett världsband. Som vi sa på ett möte med Universal: ”När vi har en låt på Billboardlistan kan vi börja känna oss nöjda”.