Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäsguld för "Noppa"

/

Brynäs J18 är svenska mästare efter att ha besegrat Leksand i finalen.
Hjältarna: 17-åringarna Jens Lööke och Lucas Carlsson som stod för två mål var.
– Det var så jävla skönt att sätta den där pucken i öppen kasse, säger Jens Lööke. Det här är verkligen för Noppa, han har varit med oss hela tiden nu.

Annons

Brynäs J18 hade en stark säsong i ryggen när man på lördagseftermiddagen klev in i SM-final mot rivalerna Leksand.

Men trots två bra serier i J18 Elit Västra samt J18 Allsvenskan så var inte säsongen en dans på rosor. I januari gick älskade materialförvaltaren Karl-Göran ”Noppa” Eriksson hastigt bort under en bortaresa till Karlstad – och efter händelsen svor laget att man skulle ta hem SM-guldet i hans minne. Och det löftet skulle man inte bryta.

Det blev en final som endast var spännande i knappa två perioder. Efter en fin inledning med mål av Manne Mattisson och Lucas Carlsson kopplade man grepp om matchen. Snabbt i den tredje perioden gick Brynäs sedan upp till ledning med 4-1 och trots att Leksand reducerade till 4-2 så blev det aldrig farligt hos Felix Sandström i Brynäskassen. Lööke avslutade säsongen på bästa möjliga sätt och satte 5-2 i öppen kasse med 39 sekunder kvar av matchen.

– Killarna har slitit för det här hela året och det är så kul att vi får avsluta med guld på det här sättet, sa tränaren Lars "Lillis" Lövblom.

Efter slutsignalen samlades därefter spelarna i vanlig ordning för en gruppbild med pokal och medaljer och efter några ramsor av ”SM-GULD!” kom också ”Noppas Guld!” fram bland lagets hejaramsor och det märktes att många blev berörda av scenen som utspelade sig.

– Det här med Noppa är extra speciellt för mig eftersom han var en av mina bästa vänner, och det känns verkligen som att han är med oss i det här, säger tränare Lars ”Lillis” Lövblom.

– Vi hade en jävligt bra känsla i laget inför den här matchen. VI kände att gör vi vårt jobb så kommer vi att vinna, och så blev det ju. Vi fortsätter jobba fastän de reducerar och så kan vi ta hem det. Det är så underbart det här, vi har Noppa med oss hela tiden och framförallt nu när vi vinner guld, jublade Jens Lööke.

– Noppa är så himla med oss hela tiden här nu, sa assisterande tränaren Kristian Nervik Nilsen.

LÄS OCKSÅ: Medalj och brynäshalsduk vid Noppas minnesplats

Mer läsning

Annons