Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

J18: Här var Brynäs bättre än Skellefteå

Brynäs knep den första kvartsfinalen i SM-slutspelet när man bortaslog Skellefteå med 4-2.
Returmatchen spelas på lördag i Gavlerinken.

Annons

Det blev en lite trögstartad första kvartsfinal och i den första perioden skulle skotten endast skrivas till 5-9 totalt. Ett av Brynäs nio skott gick dock i mål då Lucas Carlsson fick iväg en riktig projektil som gick i nät och det var 0-1 efter 20 spelade minuter.

Lika trögt kändes det sedan också i den andra perioden, men det var Brynäs som skulle hitta nätet först även under mittenakten. I ett sent powerplay fixade kapten Linus Ölund så att ledningen dubblerades och Brynäs kändes som det bättre laget. 16 sekunder från paus reducerade dock Skellefteå och det blev lite spännande ändå i mötet.

Målen dröjde sedan till den 13:e minuten av den tredje perioden och då var det Oliver Nordberg som fint passade fram pucken till Pontus Edman, som kunde utöka ledningen till 1-3. Denna ledning kunde sedan Brynäs så gott som spela på resten av perioden, och trots att Skellefteå reducerade i spel fem-mot-tre så prickade David Deutsch in 2-4 när det bara var två och en halv minut kvar av matchtiden.

Brynäs kunde sedan hålla ifrån och plockade hem den första kvartsfinalen. Returmötet spelas i Gavlerinken under lördagen.

– Vi kommer inte riktigt upp i matchtempot, men vi vinner ju och det är det som räknas, säger tränare Kristian Nervik Nilsen.

Mer läsning

Annons