Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcklin tillbaka i Brynäs juniorlag

/

Efter Djurgården, AIK och Leksand är Mats Bäcklin tillbaka i Brynäs.
Den omtyckta och skickliga juniortränaren har skrivit på ett treårskontrakt för att leda J20-laget.
– Jag gillar att utveckla unga, lovande spelare men har inte stängt dörren för att träna ett seniorlag igen, säger Bäcklin inför helgens seriestart.

Annons

Han var guldtränare för Brynäs J20-gäng 2009 och totalt var han huvudtränare för juniorlaget sju säsonger innan seniorhockey lockade. Han blev assisterande tränare för först Djurgården, sedan AIK och ifjol Leksand. Därifrån försvann han mitt i säsongen när hela tränarorganisationen förändrades.

– Därför är det skönt att vara tillbaka här hemma igen då familjen också har bott kvar i Gävle hela tiden. Det känns både roligt och inspirerande.

Han ersätter Niklas Gällstedt som försvann till Schweiz den här säsongen och kontraktet är på tre år. Målsättningen är glasklar.

– Brynäs missade ju topp 10-serien för första gången förra året så dit vill vi ju efter jul.

Han förfogar över ett ungt men lovande lag där killarna födda 1996 nu är sistaårsjuniorer. Brynäs -97-kull är riktigt lovande och stommen är hämtad därifrån även om fem spelare – Felix Sandström, Lucas Carlsson, Philip Alftberg, Linus Ölund och Jens Lööke – just nu tränar och spelar med A-laget. Men det finns några riktigt bra -98:or på gång också.

– Det är ju det viktigaste att få fram egna killar för att slussa in i seniorlaget. Vi får se vilka vi kan använda och på vilket sätt, säger Bäcklin inför premiärhelgen där det är hemmamatcher mot Leksand (lördag) och Modo (söndag).

Det har varit en försäsong med både toppar och dalar. Tio matcher har spelats och fina segrar har tagit mot bland anat Jokerit, Helsingfors och Skellefteå.

– Kul att det drar i gång och vi har tre hemmamatcher direkt på några dagar där vi får ett kvitto på hur bra vi är, säger Bäcklin.

Mer läsning

Annons