Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sur förlust på straffar för Brynäs

Brynäs förlorade den första åttondelsfinalen mot HV71 efter avgörande i straffläggningen.

Annons

Det blev en rafflande start på slutspelet för Brynäs J20 under onsdagen. I en match som startade klockan 13 tog man emot smålänningarna HV71 och det blev åka av direkt. Tempot drogs upp rejält från det vanliga seriespelet och Brynäs var på hugget redan i de första fem minuterna.

Fredrik Blom, som verkligen hittat nätet på senaste tiden, skickade även in 1-0 innan matchen ens hade hunnit bli tre minuter gammal. Perioden hölls därefter i samma höga tempo och med minuten kvar kunde gästerna kvittera till 1–1.

Men Brynäs vek inte ned sig och 2.16 in på den andra perioden gav Johannes Nilsson laget åter ledningen med ett välplacerat skott från isens vänstra sida. Därefter följde diverse utvisningar, men inget av lagen lyckades pricka målet just då. Istället kom HV71 tillbaka och både kvitterade och tog ledningen innan perioden var slut.

I och med underläget satte Brynäs allt på ett kort i den tredje perioden och när man fick chansen i powerplay skulle det äntligen bli kvitterat.

Fredrik Blom slog då till igen och 3–3 stod sig sedan matchtiden ut och genom förlängningen. Därmed fick det avgöras på straffar, varpå HV71 drog det längsta strået och tog hem matchen.

– Det är en jämn hockeymatch som går lite i vågor, säger tränare Niklas Gällstedt. Vi har chanser att avgöra tidigare, så det känns surt att förlora på straffar.

Mer läsning

Annons