Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till skattehöjning – efter protester från oppositionen

Från och med nästa år blir det högre skatt i Ockelbo. Med en höjning om 70 öre blir kommuninvånarna de högst beskattade i länet.

– Det blir ingen pojke med guldbyxor som sprider ut pengarna, vi ska tala om precis vart pengarna ska, sade Thorsten Åstrand, c.

Beslutet att höja skatten med 70 öre per skattekrona blev kvällens hetaste fråga på kommunfullmäktige i Ockelbo. Förslaget kom från en enig kommunstyrelse men både kd och m opponerade sig mot höjningen.

Kristdemokraternas Dan Brodin var bekymrad över att till exempel pensionärer som redan har det tufft ekonomiskt ska drabbas av höjningen.

– Jag tror inte heller att benägenheten att flytta hit kommer att öka om vi får den högsta kommunalskatten i länet.

Bertil Eriksson, m, ansåg att man gör det lite för enkelt för sig genom att höja skatten, och att kommunen i stället borde göra en total översyn av förvaltningarna för att hitta nya besparingar.

Kommunalråd Magnus Jonsson, s, reagerade på protesterna och påpekade att oppositionen ännu inte har kommit med någon egen budget:

Kristdemokraternas och moderaternas ledamöter reserverade sig mot beslutet.