Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jackson in my life!

/

Michael Jackson. Michael Jackson. Michael Jackson! Michael Jackson! De var ett jävla tjatande om Michael Jackson!

Annons

Ni har gissat rätt gott folk. Vi är just nu inne i en av världens värsta pandemier någonsin. Alla ska hålla sig lugna och inomhus. Det har utbrutit en Michael Jackson-hysteri. Jag vet att det kan låta hemskt och skrämmande, men detta är sanningen.

Det är mycket Michael Jackson just nu. Det är väldigt mycket Michael Jackson just nu.
Varför är det så mycket Michael Jackson just nu? Jo, för att han dog… och det är då alla börjar bry sig. Sorgligt men sant.
”The King of Pop är död!”
Massmedia hyllar honom, reser upp honom till skyarna och beskriver för oss hur bra han var och vilken fin människa han var. Hur länge sedan var det som tidningarna publicerade bilder på Michael Jacksons skönhetsoperationer och sa att han hade förstört sig själv och anklagade honom för att vara pedofil? Hur länge sedan var det folk sa samma sak? Brydde de sig då om att han gjort skivan ”Thriller” som sålt över 100 miljoner exemplar?

om alla de personer som skrev ”Jag älskar Michael Jackson! He is the King of pop!” kan några fler låtar med honom än hitlåtarna som Beat It, Thriller, Smooth Criminal, Black Or White, Bad och They Don’t Care About Us? Jag tvivlar faktiskt. Fast då kan man fråga sig när man är ett ”fan” av en artist? Jag tycker det är när man vet vilka skivor en artist gjort och kan fler låtar än bara hitsen.

Michael Jacksons död kunde man höra honom överallt. Varuhus, kaféer, barer och speciellt i klädbutiker. En film om honom och hans sista konsert, massvis med kläder och samlingsskivor. Lägg ner! Vi vet att han är död och det är tråkigt, men behöver det få sådana proportioner!
Fick till exempel Johnny Cash samma uppmärksamhet när han dog 2003? Han som var en av de som stilbildade rock n’ roll och country. Ja just ja! Han var ju gammal när han dog. Det förklarar ju saken. Michael Jackson var relativt ung (50 år) och då blir det så att de automatiskt blir helgon/martyrer/gudar/hjältar.

har Michael Jackson gjort jättemycket för popmusiken. Han har haft sina upp- och nergångar genom åren och kanske uppfört sig lite speciellt. Men han har alltid stått på sig och gjort sin grej. Hans musik är inte i min smak men han var en stor artist och kommer för alltid bli ihågkommen och för det respekterar jag honom.

Mer läsning

Annons