Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag följer inte trender”

/

Kristina Westerback sticker ut på stan med en världsvan klassisk look och hatt. Mycket riktigt har hon ett jättestort reseintresse och ska snart iväg på semester till Vietnamn, Kambodja och Bangkok. Där tänker hon passa på att köpa på sig sina modefavoriter accessoarer, väskor och skor.

Annons

Vad har du på dig?

– Allt jag har på mig är kedjeplagg: hatt och jeans från H&M, kavaj ifrån Gina Tricot, pikétröja och sandaler från Lindex, röd väska från Turkiet och vit väska från Lindex.

Vad har du för stil?

– Jag tycker om mer proper klädstil, med kjolar, klackar och sånt.

Favorittrend just nu?

– Jag följer inte trender utan tittar hellre bakåt för inspiration. Fast jag gillar kostymer för kvinnor i safaristil som Yves Saint Laurent lanserade på 70-talet, som jag har sett har kommit tillbaka i många modemagasin.

Bästa modetidningen?

– Brittiska Marie Claire. Inte bara mode utan en bra blandning av reportage, ofta med en kvinnlig vinkling om sånt som påverkar samhället och som man inte får läsa om i svenska tidningar. Bra för de som närmar sig trettio, mer substans och det är inte bara ett reklamblad som många andra modetidningar.

Stilförebild?

– 30-talets Greta Garbo och Ingrid Bergman. Enkelt men välklätt.

Varför gillar du väskor?

– Väskor är någonting man kan lägga mer pengar på eftersom en bra skinnväska kan hålla hur länge som helst om man tar hand om den, impregnerar och smörjer in ibland. 

Favoritbutik i Gävle?

– Ganska dåligt med det. Jag reser och handlar mycket utomlands. Men det blir en hel del H&M. Fico har mycket bra grejer om man vill kosta på sig något dyrare.

Butik du vill ta hit?

– Den finns inte över huvud taget i Sverige, men Forever 21, eftersom det blir så dyrt med frakt och tullkostnader att beställa från deras nätbutik. Men kommer den till Sverige blir det väl till någon storstad.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– De under tjugo år är bättre på mode. De över vågar inte riktigt ta ut svängarna av olika anledningar, kanske av bekvämlighet och vana.

Emily Brandon-Cox

Annons