Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag förstår motivet till dina dimridåer

Vi har allt att vinna på en öppen och ärlig valrörelse, skriver Anders W Jonsson (C) i sitt svar till Raimo Pärssinen (S).

Annons

Raimo! Det kan inte vara en nyhet för många att Centerpartiet vill sänka skatten mest för dem som tjänar minst. I valrörelsen 2002 var vi ensamma i den uppfattningen. Det har nu varit regeringens politik sedan 2006 och har lett till att de allra flesta som arbetar fått mer än 1 000 kronor mer att leva på varje månad. Värn- skatten som du och andra höginkomsttagare betalar finns dock kvar.

Förmögenhetsskatten för miljardärer avskaffade du på förslag av en socialdemokratisk regering. Ni gjorde det inte för att gynna miljardärer utan för att det var bättre att miljardärerna stannade i Sverige och investerade sina pengar här. Med samma syfte har Alliansregeringen avskaffat förmögenhetsskatten för miljonärerna.

Du utgår ofta i dina artiklar från att väljarna inte har något minne alls. Centerpartiet beskylls för att plötsligt ha svängt högerut då vi kritiserar de delar av LAS som konsekvent missgynnar ungdomar när många vet att partiet ända sen 70-talet haft samma uppfattning. Du kallar utförsäljning av statliga företag för en ny högerpolitik när Centern under Fälldin redan 1976 gick till val på att sälja dåvarande statsföretag.

Jag kan förstå motivet till dimridåerna. Mot en samlad och enig allians med en tydlig jobbpolitik står din oprövade vänsterkartell där Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill chockhöja skatterna i länet och Sverige. Ni vill höja bidrag, men ni har ingen politik för att skapa arbete hos de befintliga företagen och inte minst i de företag som inte finns ännu.

Du litar säkert på att ert avlönade valmaskineri ska göra nytta. Jag har suttit och från offentliga källor försökt uppskatta förra valets resurser mellan de politiska partierna och jag kan då konstatera att Socialdemokraterna i länet hade ett överlägset avlönat valmaskineri jämfört med oss övriga partier. Inte ens om man slår ihop alla allianspartiers samlade resurser så kommer man upp i det av er avlönade valmaskineriet.

En god start på en ärlig valrörelse vore att du offentliggjorde hur många miljoner ni socialdemokrater får från de fackliga organisationerna i stöd, både vad avser kontanta medel men även i form av arbetskraft. Det är en demokratisk rättighet för alla invånare i länet att få detta klarlagt.

Vi har allt att vinna på en öppen och ärlig valrörelse Raimo och jag ser fram emot dina svar.

Anders W Jonsson (C)

kandidat till Sveriges riksdag för Centerpartiet Gävleborg

Mer läsning

Annons