Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag gillar att vara chef”

Senast AnnaKarin Lith jobbade på Arbetarbladet var det som redigerare.

I februari gör hon comeback – som toppchef inom Mittmediakoncernen.

– Jag gillar att vara chef, säger hon.

AnnaKarin Lith, 47, från Torsåker började på Arbetarbladet i slutet av 1980-talet som lokalredaktör i Hofors. Hon jobbade sedan länge som lokalredaktör i Sandviken och för drygt tio år sedan gjorde hon en sista sväng som redigerare på tidningen.

Sedan dess har hon jobbat på olika chefspositioner.

I går utsågs hon till chef över den redaktionella verksamheten i Mittmediakoncernen, där Arbetarbladet ingår.

– Det känns jätteroligt, jag tycker det är ett spännande utmanande jobb och det finns mycket att göra inom Mittmedia, säger AnnaKarin Lith, vars främsta uppgift blir att samordna den redaktionella verksamheten inom koncernen.

– Vi lever i en värld där upplagorna sjunker, annonsintäkterna sjunker. Vi måste hitta nya smarta sätt att jobba även på den redaktionella sidan för att försvara journalistiken.

Om så inte sker åker osthyveln fram – och då blir det märkbart för läsarna.

– Då ryker reportrar och fotografer. Och det tycker jag inte är rätt väg att gå, om man tror på att lokala tidningskoncerner ska leva i framtiden.

Det är tufft att leda förändringsprocesser, men AnnaKarin Lith räds inte blåsten på toppen.

– Jag gillar att vara chef. Jag gillar att förändra. Man ska inte förändra för sakens skull, men det är det ingen risk att vi gör i vår bransch.

Det är på Arbetarbladet som hon har haft sin längsta period som journalist, men hon har även jobbat på Gefle Dagblad.

– Jag tycker att både Arbetarbladet och Gefle Dagblad står sig väl i konkurrensen i att vara bra landsortstidningar. Men jag tycker att det är märkligt att läsa två tidningar som har så mycket gemensamt material, det har jag alltid tyckt och det står jag för.