Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag gör det i morgon

/

Annons

Jag är inte bra på mycket, men fan vad jag är bra på att skjuta upp saker.
Nej, det handlar inte om att stressa i sista minuten längre, här har det gått ett steg längre. Som det är just nu har jag tur om jag har börjat med vad jag än ska göra innan det ska vara klart.
I högstadiet stressade jag alltid kvällen innan för att bli klar med en geografiuppgift, och den kom faktiskt in i tid, så jag tänkte inte mer på saken. Nu blir jag bara arg på mig själv för att ingenting händer.
Jag inser själv att uppskjutandet har blivit ett problem, och jag svär över hur lat jag är, men DET HÄNDER FORTFARANDE INGENTING.

Det har gått så pass långt att jag skjuter upp saker som jag annars använder för att skjuta upp andra saker med (hänger du med?)
Jag väljer bort att se på det nya avsnittet av Gossip Girl för att istället lyssna på Kings of Leons nya skiva. För trettonde gången (skitbra!). Och enda anledningen att jag tänkte se Gossip Girl från allra första början var för att låta bli att skriva en skyltfönsteranalys.Det är inte heller så att jag inte har nog med tid, för tid har jag. Så att det räcker och blir över. Ändå får jag ingenting gjort. Tankarna blir något i stil med ”äh, om jag gör det på onsdag har jag några dagar extra att titta igenom det en gång till”, men blir det gjort på onsdag? På söndag kväll, om jag har tur.

Jag börjar därför kompromissa med mig själv; ”Matilda, om du inte skriver den här krönikan NU så får du inte göra det här och det här”, och det fungerar faktiskt. Om än i sista sekund.
I vissa fall fungerar det att skriva till exempel DAMMSUG på handen, på så sätt kan jag inte låta bli att se det, och därför får jag dåligt samvete var gång jag ser min egen hand. Och så kan man inte leva, det inser till och med jag. Så, att dammsuga blir ett sätt att lätta på samvetet.
Ärligt talat så vet jag inte vad jag ska göra åt det här, för det har blivit ett stort problem för mig. Jag skjuter upp saker som skolarbeten men också saker som jag faktiskt tycker om att göra. Enbart för att jag är sjukligt lat.

Något måste göras, det har jag bestämt mig för. Jag ska inte skjuta upp saker längre.
För jag ska bli en ny
Matilda. I alla fall när
det kommer till det här
problemet. Jag har knappt ett år kvar på gymnasiet nu, nog kan jag väl klara av att lämna in mina saker i tid?
Lyckas jag med det blir mitt nästa steg att faktiskt göra dem i god tid, och inte skjuta upp dem för att stressa ihjäl mig kvällen innan.

Men det kan jag tänka mer på imorgon.
Kanske.

Mer läsning

Annons