Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har aldrig bitits”

/

Annons

Konstfackstudenten Anna Odell (bilden) misstänks för fyra olika brott i samband med sitt agerande på S:t Görans psykakut. Om hon döms riskerar hon fängelse, men själv hävdar Anna Odell att anklagelserna är felaktiga.

– Jag har aldrig slagits eller bitits, varken förr eller senare. Varför skulle jag göra det? säger Anna Odell.

– För mig är det här ett seriöst projekt med ett otroligt stort förarbete där jag har varit i kontakt med advokat för att se till att jag inte gör mig skyldig till något. Då vore det väldigt märkligt om jag sedan gjorde mig skyldig till någonting som alla vet är olagligt, fortsätter hon.

Det har snart gått två månader sedan Anna Odell simulerade ett självmordsförsök på Liljeholmsbron i Stockholm och kördes till psykakuten på S:t Görans sjukhus. Nu har ärendet lämnats till åklagare Stefan Lind som konstaterar att Odell misstänks för falskt larm, våldsamt motstånd, ofredande och oredligt förfarande. Men Anna Odell nekar på alla punkter.

– Det förvånar mig lite att människor tänker så kort. Det är galet på något sätt att samhället skriker om att man ska lägga ner Konstfack! Det här har ännu mer spätt på konsthatet som ligger och bubblar, konstaterar hon. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons