Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag har inte tjänat en krona"

Åklagaren Christer Sammens ville likna den 37-årige hälerimisstänkte Gävlebons fordonsförsäljningar med en bilfirma. Men 37-åringen slog snabbt ifrån sig anklagelserna. – En bilhandlare tjänar pengar. Det har inte jag gjort.

I går fortsatte rättegången mot Gävlebon som bland annat står åtalad för åtta fall av grovt häleri. Gårdagens förhandlingar handlade främst om punkten grovt bokföringsbrott.

– Jag påstår att han har sålt bilar själv och därmed drivit bokföringspliktig verksamhet, inledde åklagaren Christer Sammens.

37-åringen är misstänkt för att ha sålt en rad dyra bilar, motorcyklar, båtar och vattenskotrar för miljonbelopp via annonser på Blocket på internet.

Ett 90-tal annonser har via e-post, chattkonversationer och betalsamtal kunnat kopplas till mannen.


Själv hävdar han bestämt att han endast har hjälpt sina kompisar med att sälja sina fordon, att han sålt ett 20-tal bilar för egen del och att många annonser inte lett till försäljning.

Han säger att försäljningarna i stort sett aldrig inneburit någon vinst eftersom han behövt reparera en del och bilarna snabbt sjunker i värde.

– Jag har inte tjänat en krona.


– Jag har bara hjälpt andra. Det är naturligt att de vänder sig till mig eftersom de vet att jag älskar bilar och har ett motorintresse, sa 37-åringen och framhöll att han brukar polera bilarna, ta bild på dem och lägga ut annonser men att kompisarna sedan ansvarat för köpen.

– Det låter orimligt. Jag tror att du ljuger, sa Christer Sammens vid ett tillfälle.


En båt menade 37-åringen var ett ”ofrivilligt köp” efter att han hade lånat den av en kompis och kört sönder den.

– Jag lagade den och la ut den på annons.

37-åringen svarade med bestämdhet och utan att tveka på Christer Sammens frågor.

Stundtals ifrågasatte han åklagarens påståenden hetsigt eller med ironi eftersom han ansåg sig ha självklara förklaringar till försäljningarna.