Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag hatar män som hatar kvinnor!

Härmed anmäler jag mig för ett mentalt könsbyte. Jag har nämligen helt tappat lusten att vara man.

Det känns ungefär lika attraktivt som att vara dinosaurie, silverfisk eller idiot.

Ja, ni förstår ju vad det handlar om. Män som drar manligheten i smutsen genom att bära sig illa åt mot kvinnor. Män som skjuter kvinnor i huvudet med hagelbössa. Män som kör över kvinnor med bil. Män som skickar mordhot i brevform eller exploderar i groteskt hatiska utfall på nätet med hot om lemlästning, tortyr och död.

Män som hatar kvinnor. Och det är inte en spännande bok eller film. Varje dag året runt över hela landet är det tusentals män som utövar våld mot kvinnor.

Detta kan inte fortsätta. Mäns våld mot kvinnor är också ett angrepp på den normala och vettiga formen av manlighet som de flesta av oss fortfarande bekänner oss till, trots att förrädarna mitt ibland oss tycks bli fler och galnare för varje dag som går.

Förrädarna är idioterna som i manlig förklädnad – från direktörskostym till noppig fleece – agerar som monster. Varje käftslag de utdelar mot en kvinna är också ett fegt knä i skrevet på oss riktiga män som aldrig skulle kunna se varandra i ögonen om vi slagit en kvinna. Vi män som hatar män som hatar kvinnor.

Det är en sak att det alltid kommer att finnas misslyckade bullrunkare som inte klarar att kontrollera sina förvridna tankar eller ta sig i kragen i stället för att låta sin obalans brisera mot en kvinna.

Det är en betydligt värre sak att det fortfarande finns ett system – kulturellt nedärvt och kommersiellt förstärkt – som skickar samma ålderstigna budskap om hur en man ska se ut och agera med sina eviga rättigheter till makt och företräde.

Från enklaste high school-film eller tv-spel till styrelserum och (inte minst) domstolar. It’s a mans world.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare