Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag identitetskrisade mitt på Stortorget

För några dagar sen identitetskrisade jag. Och som den moderna identitetskrisande människan gör så talade jag förstås om det på facebook.

Annons

Följande utspann sig:

Min statusuppdatering: ”Identitetskrisar: hon som alltid högljutt undrat vilka det är som köper kläder av de där försäljarna på torget har nu sett ett par leopardfärgade knickers som hon faktiskt skulle kunna tänka sig.”

Jenny: ”Ha ha, det kanske handlar om tidsbrist – nuförtiden hinner du inte kolla så noga I affärerna som UTANFÖR!”

Ellen: ”Haha du tänker som Jessica – djurmotiv ;-)”

Lena: ”Vuxenvarning!”

Jag. ”Lena, tantvarning snarare väl?”

Jag: ”Nu är frågan: köpa eller inte köpa? eftersom man rimligen inte kan prova (därtill är jag för pryd, dra av brallorna mitt på torget näe) har man då öppet köp? känner jag nån som köpt nåt i ett sånt stånd? som vet hur det går till? eller ska jag bara glömma alltihop ety det är för pinsamt?”

Anna: ”Men Lisa, det är väl inte pinsamt, det är väl härligt att bejaka alla sina sidor. Även den leopardmönstrade. Den har jag förresten själv bejakat länge. Jag tycker du ska köpa och känna dig stolt.”

Jag: ”Anna, leopardmönster är bejakat sen länge (i alla fall i smyg). Men att handla på torget, känns det ok? Sen infinner sig förstås också frågan om ett par pösiga knickers är det man ska ha. Du världsvana, kan inte du komma och hjälpa mig? För visst är du hemma nu?!

Ulrika: ”Köp! :)”

Ellen: ”Köp såklart! Kolla om du får ta med den in på Åhléns och prova vettja, så du får rätt storlek. Men självklart ska du ha leopardmönstrat – coolt.”

Jag: ”Kära ni, jag är övertygad. ni kommer att se mg glida omkring i ett par pösiga knickers, leopardmönstrade, i sommar. Stolt inköpta på Stortorget, Gävle. För det är inte bara själva mönstret ni menar väl? utan pösigheten, knäkortheten och det faktum att de är köpta på torget som är ok, också?”

Ulrika: ”Såklart!”

Jag : ”Tack.”

Ulrika: ”Nu vill vi ju gärna se en bild på dessa byxor!”

Jag: ”Anade att det skulle komma upp... jag får återkomma!”

Anna: ”Ja kära Lisa, hemma – och sitter just nu ute på altanen i mina leopardmönstrade pösiga brallor... som gärna träffar dina knickers på nån uteservering snart.”

Ellen: ”Ja bild! och hurra för knickers, pös och leopard :)”

Elina: ”Gud vad roligt! Jag har också undrat precis det: vilka handlar där? Har aldrig sett nån heller. Får jag vara med och ta kort?”

Anneli: ”Hahahhahahahahaha jag fattar vidden av krisen :-)))))))))))))))))”

Ulrika O: ”Ha! Själv har jag gjort mig rolig över folk som handlar kläder på affärer av typen Ica maxi. Så köpte jag plötsligt en tröja där... Har fått många komplimanger för den!”

Ylwa: ”Mycket underhållande konversation. Den skulle funka utmärkt som krönika, i oredigerat skick. Tack, Lisa, för att du reder ut begreppet åt oss övriga vilsna.”

Peter: ”En milstolpe i livet.”

Jag: ”Elina, är osäker på om jag vill bli ansikte utåt för oss som handlar kläder på torget det känns lite för tidigt.”

Jag: ”Ylwa, bra idé jag tar dig kanske på orden där!”

Vad kan vi sluta oss till av detta? 1) Jag äger numera ett par pösiga, leopardmönstrade knickers inköpta på torget (diskret fram tills dess att försäljaren ropade ”du ska ha dessa?!” så det ekade över torget), 2) jag har roliga vänner, 3) jag har utnyttjat dessa vänner för att på fem minuter få ihop en krönika, och 4) identitetskrisen är över, jag är numera en av dem – eller kanske den – som köper kläder på torget.

Tack för det.

Mer läsning

Annons