Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag kommer verkligen att dö

/

Annons

Detta är skrivet till alla snowboardåkare och till de som gillar att läsa om andras missöden. Kommer ni ihåg första gången ni skulle lära er att åka snowboard? Det gör jag, för det var bara tre veckor sedan. Allt började med att min familj fått för sig att åka till Åre på en liten minisemester. Jag som varken har stått på ett par skidor eller på snowboard bestämde mig för att följa med. Det enda problemet var nu att jag inte vill åka iväg utan att lära mig att åka snowboard. Så nu stod jag framför mitt livs öde, hur åker man snowboard utan att dö?

45 mil senare, med en hyrd snowboard sitter jag där på toppen av barnbacken och försöker spänna bindningarna. Jag känner mig som världens mest påklädda elefant. Vet ni hur svårt det är att spänna bindningar när man är vig som en elefant? Som tur var hade jag min bror till hjälp som spände dem åt mig. Nästa problem var att resa sig upp. Hur kan man ens resa sig upp när man har en hal bräda på fötterna och backen lutar? Ännu en gång fick min bror komma till undsättning. En snabb genomgång av hur man svänger och bromsar men det enda jag hör är att lägga tyngden hit och dit. Min kropp vill åka ner för backen som ett proffs men min hjärna säger: Jag kommer att dö. Till slut tog jag modet att åka ner, men jag kom inte mer än fem meter innan jag låg ner igen. Det var bara att ställa sig upp igen på mitt eget speciella sätt genom att använda knäna som hjälp. Men efter att ha ramlat mer än hundra gånger, med värkande ben och snö innanför kläderna, börjar jag lära mig. Faller gör jag allt mer sällan nu och jag har lärt mig att ställa mig upp som alla andra gör. Jag har nu gått från att känna mig som elefant till sköldpadda, sakta men säker. Ett perfekt avslut på denna dag får jag genom att åka ner utan att ramla en enda gång och jag klarade mig ifrån att dö.

Lyckan varade dock inte länge, när jag vaknade dagen efter kom jag på mig själv att jag glömde att stretcha. Gårdagen som jag spenderade mestadels liggande på snön, alla dessa fall och försök att resa sig upp har tagit ut sin rätt. Jag har träningsvärk från tårna till fingertopparna och att ens försöka komma ut ur sängen var hemskt.

Som en avslutning på detta äventyr kan jag bara säga. Barnbacken misslyckades med att döda mig, men mina muskler gör ett fint försök.

Mer läsning

Annons