Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag slutar sopsortera...ett tag!

Jag har tröttnat på överfulla återvinningsstationer i Bergby och Norrsundet.

Nu kommer jag att slänga mitt avfall i hushållssoporna, tills jag ser en lösning på problemet. Det är ju inte så bra för miljön att åka bil flera mil i ogjort ärende, eller hur?

Jag har tidigare ringt till FTI och Gästrike Återvinnare när det varit fulla containrar i Bergby men det bidrog inte till någon extra tömning, så nu lägger jag ingen mer energi på det.

Men det är ju inte konstigt att det ser ut som en soptipp runt sorteringsstationerna i kommunen när tömningen inte sker efter behov utan efter schema! Det behövs inget geni för att förstå att runt jul och nyår, när det konsumeras extra mycket, så behövs naturligtvis extra tömningar! Vem planerar, undrar jag? Kanske är det dags för lite nya idéer?

Ett tips är att ha en samverkan mellan företagen som sköter sophanteringen att kolla av återvinningsstationerna en till två gånger i veckan.

Uppgiften kan ju med fördel läggas på sopbilschaufförerna, som säkert kör förbi på någon rutt och därför bör kunna ha den sysslan. Svårare än så behöver det inte vara och alla blir nöjda och glada. Vi brukare kan slänga det vi sorterat och det blir renare och snyggare runt stationerna också. Och förpackningar och tidningar kommer tillbaka in i kretsloppet igen, som det är avsett. Det vore väl fantastiskt?

För min del kan vi gärna lägga till någon krona på skatten också, så att vi klarar av det här problemet…Och kanske får vi en bättre skola, hälsovård och äldreomsorg på köpet också!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel