Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tackar inte nej till lite ruffigt 20-tal

Annons

Det var i lördags den började. Den stora tv-hösten. Alltså den riktigt STORA tv-hösten, om ni förstår vad jag menar. Om det inte vore för diverse Play-alternativ skulle jag behöva sitta klistrad framför tv:n varje lördag. Vi är så oändligt tacksamma över Play. Det är så fint det där att man kan titta på tv-programmen när man vill i stället för när de sänds. Särskilt när någonting sänds klockan 22.40 en lördagskväll. Man har ju ett liv, så att säga. Och med ”vi” och ”man” menar jag förstås ”jag”. Och med ”liv” överdriver jag möjligtvis en smula. Fast man vill ju inte tacka nej till saker bara för att man måste sitta framför tv:n en lördagskväll. Inte ens jag är så besatt av någonting. Längre.

Förutom att den nya upplagan av ”Så mycket bättre” (med mina absoluta favoriter Laleh och Mikael Wiehe) körde i gång i lördags började även den väldigt efterlängtade HBO-serien ”Boardwalk Empire” i SVT. Ett pilotavsnitt för tjugo miljoner dollar och regisserat av Martin Scorsese är tillräckligt för att få min uppmärksamhet.

Och ni är väl i hög grad bekanta med min förkärlek för dåtid vid det här laget. Även om jag föredrar 60- och 70-tal så tackar jag absolut inte nej till ett lite dekadent eller för den delen (eller kanske ännu hellre) ruffigt 20-tal. Dessutom ÄLSKAR jag Steve Buscemi. Han är en sådan där skådespelare som har varit med i precis allt men som man kan aldrig riktigt komma ihåg vilken roll han har spelat. Men nu, NU, har han fått den huvudroll han så förtjänar. Jag hoppas att han inte kommer att göra mig besviken. Risken finns.

Det är nog hans värsta mardröm tror jag, att göra Minna Jonsson besviken. Jag tror att han brukar ligga vaken om nätterna och skaka vid tanken. Jag tror att det enda han pratar med sin psykolog om är hans rädsla för att göra mig besviken. Men jag tror inte att han behöver oroa sig, jag känner att kanske en ny besatthet kan vara på gång.

Apropå besatthet så var jag på en supernördig fest för ett par veckor sedan. En fest i sann ”Game of Thrones”-anda. Kulturjournalisten Johanna Koljonen fixar fester med tv-serietema tillsammans med Kalle Josephson på Nalen i Stockholm. Det är så himla fint när vi serienördar får samlas, utklädda till sina favoritkaraktärer, dansa till mysko musik och dricka öl ur krus. De hade till och med byggt upp självaste järntronen på scenen. Nästa fest har tema Dallas. Jag har alltid drömt om att få gå på fest iklädd byxdress med axelvaddar och cowboyboots.

Minna Jonsson

Mer läsning

Annons