Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag vill ha ett förlåt från tränarna”

Elvaårige William Sjöblom har fått en tidig julklapp. Järbo IF har hävt avstängningen och välkomnar William tillbaka till fotbollsträningen.

– Det känns bra, jag vill fortfarande vara med i klubben och spela fotboll. Men jag vill ha ett riktigt förlåt från tränarna, säger William själv om beskedet att han är välkommen tillbaka till Järbo.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om elvaårige William Sjöblom från Järbo som stängdes av från fotbollsträningen efter ett bråk med tränarna. 15 november fick Williams mamma Synnöve Sjöblom ett sms från en av tränarna som meddelade att sonen inte var välkommen tillbaka förrän tidigast hösten 2012.

Men nu har Järbo IF tänkt om och William, som har diagnosen adhd, är välkommen att träna med sina lagkamrater. Det meddelade Järbo IF:s ordförande Håkan Odenryd när han träffade Williams mamma tidigare i veckan.

– Han sa att alla självklart har rätt att vara med på fotbollen. Nu känns det som att vi är på väg mot en bra lösning, säger Synnöve och berättar att hon och William ska träffa tränarna, som stängde av William, för att diskutera framtiden på ett nytt möte i januari.

Arbetarbladet har utan framgång sökt Håkan Odenryd för en kommentar kring varför föreningen ändrade inställning till Williams avstängning.

Gestrikland Fotbollförbunds ordförande Örjan Ohlström, som upprördes över avstängningen, var också med under mötet med Williams mamma.

– Jag tycker att föreningen har satt i gång ett bra arbete för att lösa situationen. Alla ledare inom fotbollen ska alltid vara ambassadörer och goda förebilder och det jobbar vi ständigt med inom Gestriklands Fotbollförbund, säger Ohlström och påpekar att förbundet bara är rådgivande åt sina medlemsföreningar.

Att börja spela med en annan klubb har aldrig varit ett alternativ för den elvaårige vinnarskallen William, som håller på Chelsea och tycker att David Villa är världens bästa fotbollsspelare.

– Nä, jag vill spela med mina kompisar. Jag skulle inte kunna tänka mig att möta dem. Jag har saknat dem, och de har saknat mig också, säger William, som nu hoppas på att kunna vara med och spela Tidningscupen i Sandviken i januari.

Annons