Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag vill inte bli påtvingad en politisk färg

Har kollat runt lite efter det att det blivit känt att LO bokat av Linda Bengtzing vid fackens dag i Furuvik 4 september på grund av fel politisk åsikt. Enligt flera blogginlägg från socialdemokrater i Sverige bör man lämna LO om man inte sympatiserar med organisationens politiska ståndpunkt.

Personligen lämnade jag LO för många år sedan trots att min yrkeskategori förhandlas/sköts av ett LO-förbund. Detta för att jag tycker att man ska kunna organisera sig som en yrkesgrupp utan att behöva ta ställning politiskt, eller för den delen stödja ett politiskt parti ekonomiskt. Alla ni som är LO-medlemmar och inte sympatiserar med Socialdemokraterna bör alltså lämna LO (till exempel Metall och Kommunal). Det är bra att organisera sig fackligt, det gynnar oss arbetare/anställda och våra villkor. Ta reda på om det finns något annat fackförbund på din arbetsplats som inte är knutet till ett politiskt parti (till exempel SKTF eller något annat TCO-förbund). Finns inga andra alternativ?

Gå ur facket och var endast med i a-kassan.

Låt oss arbetstagare organisera oss som grupp utan att bli påtvingade en politisk färg.

Börje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare