Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill tala på M-valmöte!

Annons

Låt mig redan från början slå fast att jag på intet sätt har med planeringen av Fackens dag i Furuviksparken den 4:e september att göra. Min enda beröringspunkt med arrangemanget har varit att jag tillsammans med mina kamrater i Byggnads har beslutat att vi i år liksom tidigare år skall medverka och hjälpa till så gott vi kan för att arrangemanget skall bli så lyckat som möjligt.
Det väckte sort rabalder i pressen när det framkom att sångfågeln Linda Bengtzin blivit avbokad från arrangemanget då det visade sig att hon dessutom uppträder som dragplåster åt centerpartiet. Att hon blev avbokad kan inte anses vara konstigt med tanke på den förvandling som centerparteit genomgått, från att vara ett folkrörelseparti till övertagandet av Stureplanscentern. Detta har gjort centerpartiet till riksdagens mest aggressiva motståndare till fackföreningar och dess medlemmar. Det enda som egentligen är konstigt är att Linda Bengtzin tackade ja till att medverka vid ett fackföreningsarangemang, i synerhet som det dessutom sker under ett valår.
Den moderata riksdagskandidaten Lars Beckman går formligen i ”taket” av det inträffade och hävdar i pressen att LO ägnar sig åt politisk åsiktsregestrering vilket är ett brott mot Sveriges grundlag. Jo, jo, det kom från rätta mannen. Politisk åsiktsregistrering är precis vad Lars Beckmans uppdragsgivare, Svenskt Näringsliv ägnat sig åt de senaste 100 åren på svensk arbetsarknad. Men det är klart, då har det handlat om fackligt och politiskt aktiva arbetare och då kanske det inte räknas i den moderata sinnesvärlden.
Men om vi nu tar Lars Beckmans indignation på djupaste allvar,vilket vi naturligtvis måste göra så öppnar det nya och oanade möjligheter.
Personligen ser jag därför fram emot att få en inbjudan från Lars Beckman där jag inbjuds att delta med ett anförande på något av Moderata Samlingspartiets valmöten. Jag kan redan nu ge Beckman två stycken tips på teman jag kan tala om. Jag skulle kunna bidra med ett anförande under titeln ”Vikten av starka fackföreningar med kollektivavtal för att ordning och reda skall råda på arbetsmarknaden” jag kan också tänka mig att bidra med ett anförande på temat ”Vikten av marxistisk analys för att förstå verkligheten”. Skulle något av dessa teman inte kännas helt aktuella kan vi säkert komma överens om något annat. Det enda kravet jag ställer är att jag får reda på arrangemanget minst 4 timmar innan det genomförs, förutom dessa 4 timmar tillkommer naturligtvis eventuell restid till arrangemanget.
Lars Lundberg
Byggnads avd 26 Gästrikland.

Mer läsning

Annons