Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jakten för att fylla arenan har börjat

Fem månader återstår till invigningen av Tierp Arena.

Vid sidan av bygget pågår en febril jakt på sponsorer och arrangemang.

– För att få intäkter vill vi få igång verksamheten så fort det bara går. Men även för att snabbt kunna visa att det händer grejer på området, säger Patrik Larsson, medieansvarig i arenabolaget.

Trots att bygglovet ännu inte är beviljat är det full aktivitet i Tierp Arena AB. Vid sidan av det jobb som får och kan göras vid flygfältet, pågår kontorsarbetet.

I maj ska tillräckligt mycket vara färdigt för att anläggningen ska kunna tas i bruk. Patrik Larsson och ytterligare en handfull personer jobbar med kontakterna utåt.

Enligt bolaget är det spikat att det blir en nationell dragracingtävling under en helg i maj och en internationell tävling en helg i juni. En ansökan finns hos den internationella motorsportsorganisationen FIA om att få EM-status på tävlingen.

Planer på hundutställning

– Mer dragracing än så blir det inte på ett år. Det är viktigt för oss att få fram att det är en multiarena där det blir flera olika evenemang och inte bara motorsport.

Under sommaren finns långt gångna planer på att ordna en hundutställning. Senare under sommaren är avsikten att det ska bli en tävling inom hästsport, troligen dressyr. Några konserter, som det tidigt pratades om, finns inte planerade än.

Ska användas vintertid

– Vi är i förhandlingar om mässor. Det är sådana som kräver mycket utrymme som hör av sig till oss – som entreprenadmässor, med till exempel skogsmaskiner.

En multiarena med 20 000 sittplatser kräver användning året runt för att vara ekonomiskt gångbar. Trots att den saknar tak ska den användas vintertid.

Sponsorerna viktiga

– Under vintern går det inte ihop ekonomiskt. Därför är det viktigt att halkbanan och gymnasieskolan blir av i området. Men vi vill också ha skidtävlingar. Det har pratats om skidskytte, berättar Patrik Larsson.

Att hitta lämpliga sponsorer är enligt Larsson viktigt för arenabolaget.

De vill ha långsiktiga avtal kombinerade med företagsaktiviteter vid arenans huvudbyggnad, där det bland annat ska finnas övernattning och konferenslokaler.

Planerna kan ändras

När hela arenan är klar beräknas det ha kostat investerargruppen bakom planerna runt 50 miljoner kronor. Larsson slänger dock in en brasklapp om att planerna kan ändras i takt med att nya idéer föds. Det första året blir dock en mjukstart.

– 2011 blir ingen full säsong, det tror ingen av oss.