Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämn säsongsstart för Granitjuniorerna – som tävlat i Karlstad, Prag och Oslo

CK Granits framgångsrika herrjuniorcurlinglag har startat säsongen på en stabilt hög nivå. Vid samtliga tre hittills spelade turneringar har det blivit tredjeplatser.

Annons

Första bronsmedaljen kom vid den första deltävlingen i den nordiska juniortouren (NJCT) i Karlstad (Curlstad International). Fyra segrar mot Trondheim, Lillehammer, Sundbyberg och Mjölby och en enda förlust mot slutsegrarna norska Hedmarken låg bakom det resultatet. Nästa tredjeplats kom på den andra deltävlingen i den europeiska juniortouren (EJCT) i Prag. Där var Granitjuniorerna obesegrade i gruppspelet genom segrar mot två tjeckiska, ett polskt och ett tyskt lag. I semifinalen blev tyskarna (Team Kapp från Füssen som man finalbesegrade i fjol) för svåra och i bronsmatchen besegrades ett ryskt lag. Lagledaren Tommy Köhn var mycket nöjd med de många vunna matcherna och att alla i laget spelade med låg felprocent under hela helgen.

Senaste helgen har Gävlelaget, som denna säsong består av Rasmus Israelsson, Gustav Köhn, Arvid Norin och Jacob Hanna, befunnit sig i Oslo. Jacob har inför denna säsong ersatt Ludvig Köhn (som lagt curlingskorna på hyllan) och Robin Ahlberg (som bytt till Karlstads juniorlag). Sin curlingfostran har Jacob fått i Sundbybergs curlingklubb och han har mycket snabbt kommit väl in i laget med mycket spelglädje, stabilt spel och positiv energi.

Oslotävlingen var deltävling 3 på den europeiska juniortouren (EJCT) och den hade samlat topplagen inom den europeiska juniorcurlingen. Två gruppspelssegrar (mot Trondheim och det italienska juniorlandslaget) och lika många knappa gruppspelsförluster (mot Lillehammer och det tyska juniorlandslaget (Team Totzek) som kom sexa på senaste junior-VM) gav en kvartsfinalplats. Där besegrades Basel från Schweiz (Team Traub), men i semifinalen tog det stopp mot slutsegrarna Team Gallacher, ett potentiellt junior-VM-lag från Skottland. Bronsmatchen mot ett annat skotskt topplag (Team Craik) var inledningsvis jämn, men i sjätte omgången fick Gävlekillarna till en ”femma” och skottarna gav upp.

Närmast väntar nu en seniorturnering i Sundbyberg innan det är dags för junior-SM i Umeå. Då hoppas man på att kunna förbättra bronsmedaljen från i fjol och helst av allt vinna, vilket i så fall skulle innebära plats som Sveriges representant på junior-VM senare i vinter.

Dan Norin/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel