Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo får kvala till trean

Sista omgången avgjordes och den stora frågan var om Järbo eller Huge skulle ta andraplatsen efter Årsunda och förlänga säsongen med tre kvalmatcher till trean.

Det blev aldrig spännande då Järbo vann lätt mot Ockelbo med 6–0.

För Järbo räckte det med en seger medan Huge hade hoppats på det motsatta samtidigt som laget besegrade Hille 2. Nu blev det aldrig spännande då Järbo under de inledande 25 minuterna spelade en strålande fotboll och laget gjorde 2-0 på sex minuter efter två klassmål.

Så långt var det 0-0 mellan Hille 2 och Huge men Huge skulle ta ledningen genom Mark Mattsson efter en halvtimma. Järbo fick chansern att göra 3-0 på en straff men Robert Hillblom träffade stolpen innan trean i alla fall kom då Henrik Nilsson kunde slå in en retur.

Hille kvitterade samtidigt mot ett tyngre och starkare Huge. I Järbo fick Ockelbo Mattias Larsson utvisad med en halvtimma kvar och sedan rann siffrorna i väg.

Då hjälpte det inte att Huges Janne Olsson avgjorde i den sista minuten.

Nu kan Järbo koncentrera sig på kvalet där Hofors, Svärdsjö och Iggesund blir motståndare. Kan Järbo spela som laget gjorde under de inledande 25 minuterna mot Ockelbo kan det räcka till en plats i trean nästa säsong.

Christer Dahlqvist