Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo har fått vittring på en kvalplats

Motivation belönades när Järbo bortaslog Årsunda med hela 5–0 efter att matchen avgjorts redan i första halvlek med fyra mål.
Nu har Järbo rejält häng på kvalplatsen.

– En oerhört skön seger där vi visar att vi har att spela för, sa en mycket lättad Patrik Kihlström efter matchen.

Järbo fick en smakstart med ledningsmålet redan i den sjunde minuten. Det var också gästerna som rullade boll bäst och var hungrigast. Hemmalaget lyfte mer boll men när Årsunda hade sina anfall så agerade Järboförsvaret mycket säkert.

Nu avgjorde Järbo det här genom effektivt anfallsspel genom tre mål sista 20 minuterna i första till ledning i paus med hela 4–0.

– Vi har spelat bra mellan straffområdena hela säsongen men det är ju i straffområdet det avgörs. Idag visar vi prov på det, menade Kihlström.

Det var framförallt på kanterna man gjorde det bra. Snabbt rakt och enkelt och så var matchen över. Det blev lite jämnare i andra men Årsunda kom inte upp alls i nivå i den här matchen.

Nu öppnar det upp sig rejält i bottenstriden där Rengsjö, som hade en formtopp när man mötte flera bottenlag i rad, nu bara är fem poäng före Järbo. Rengsjö har dessutom tre topplag kvar att möta medan Järbo har tre bottenlag.

– Så är det, ett intressant läge. Vi har vänt trenden och nu har vi Forssa hemma i nästa och vinst där så är vi förbi dom och hack i häl på Rengsjö, nu tar vi en match och en träning i taget, avslutade Patrik Kihlström