Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo klart för trean: "Nu ska vi fira"

Järbo är åter ett division 3-lag efter att laget i den sista och avgörande omgången i kvalet vann över Iggesund med 2–1 på hemmaplan.

Det blev återigen en dramatisk match där Järbo började bäst och laget fick en tidig ledning efter att Martin Norgren knoppat in en hörna efter en kvart.

Men Iggesund var inte ofarligt när man stack upp. 2–0-målet gjorde Christian Jerner Haaranen och här berättar han själv hur det gick till:

– Det kom en långboll från Tobias Wanke mot målet och jag visste att deras målvakt var lite osäker och när han missade hade jag mycket tid på mig att sätta dit bollen och det var oerhört skönt.

2–0 och samtidigt hade Hofors en 2–0-ledning i den andra kvalmatchen och allt såg kontrollerat ut från Järbos sida men det skulle bli nerver i matchen då Iggesund efter en hörna snyggt pangade in 2–1-målet i slutet av den första halvleken.

– Det var nervöst i slutet men det kändes i paus trots 2–1-målet som att vi skulle greja det, sade Järbos tränare Patrik Kihlström.

I den andra halvleken hade Järbo flera möjligheter att sätta dit avgörande 3–1 men stolparna stod i vägen vid ett par tillfällen och Christian Jerner Haaranen hade ett friläge.

– Där borde jag kanske ha gjort mål men det spelar ingen roll nu, säger Christian Jerner Haaranen.

Sista tio minuterna av matchen blev dramatiska då Iggesund satsade allt framåt för att få till en kvittering och chanser saknades inte och där gjorde Björn Jansson i Järbomålet två bra räddningar efter frisparkar.

Det var mycket känslor i slutet och varningarna haglade tätt, men när slutsignalen kom jublades det vilt bland Järbos spelare och publik. Järbo och tränaren Patrik Kihlström har gjort en mycket bra säsong och det var rättvist att laget nu vann kvalgruppen och tog sig upp i trean igen efter många år.

– Vi får njuta av det här nu och nu ska vi fira tillsammans i kväll, lovade en helnöjd Patrik Kihlström.