Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo nära nedflyttning efter ny förlust

Det blir bara mörkare och mörkare i botten för Järbo IF i trean.
Hemmamötet med kvaljagande Bollnäs slutade med en 1–0-förlust. Dessutom lär det bli avstängningar på Johan Lindkvist och Kristoffer Lewin då bägge visades ut i slutet av matchen – Johan två gula och Kristoffer rött direkt.

Bollnäs var det bättre laget då speciellt i den andra halvleken då laget spelade ett härligt passningsspel med mycket teknik. Järbo fick aldrig chansen att sticka upp.

– Det känns tungt nu då vi hade behövt en trea idag, sade Järbos tränare Patrik Kihlström några minuter efter slutsignalen.

Den första halvleken kan vi glömma då var det på tok för lågt tempo och spelet inte alls så bra även om Järbo då gjorde det bra. Men i den andra halvleken fick Bollnäs ordning på sin tekniska fotboll med många snygga anfall. Framför allt var det mittfältaren Jwan Hussein som oroade Järboförsvaret och det var även han som stod för förspelet till Johan Perssons ledningsmål i den 52:a minuten där Johan drog till på volley otagbart för Järbos målvakt Johan Gille.

Jwan Hussein fick även chansen till ett 2–0-mål på straff då han själv blivit nerdragen innanför straffområdet men den kunde Johan Gille rädda. Särskilt spännande blev det dock aldrig eftersom Järbo aldrig var i närheten ett kvitteringsmål.

– Det satt hårt åt ändå då Järbo var skapliga mitt på planen men väldigt uddlösa framåt, sade Bollnäs tränare Torbjörn Nilsson.

Järbo lär få det svårt att fixa nytt kontrakt och inte blir det ljusare av utvisningarna då det lär komma avstängningar och det är inte vad laget behöver just nu. Bollnäs vann knappt siffermässigt men spelmässigt var man överlägsna i den andra halvleken.