Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo och Årsunda slåss om samma spelare

Nykomlingarna i trean, Järbo och Årsunda, slåss om samma nyförvärv – mittbacken Oskar Vejlo som flyttat hem igen från USA.

Efter ett år på college i Las Vegas är den förre SIF-backen hemma i Sandviken igen, och ett givet byte för både Järbo och Årsunda, som behöver stärka upp sina trupper inför nästa års division 3-spel där de är Gästriklands enda bidrag.

– Ja, jag hoppas vi vinner den här kampen för Järbo har redan snott två spelare framför näsan på oss, säger Årsundatränaren Jerry Haaranen med ett skratt.

Han syftar på de två Kungsgårdenspelarna Jonas Lindkvist och Robin Krantz som valde spel i Järbo.

Även Järbos tränare Patrik Kihlström hoppas kunna räkna in en stabil mittback i nästa års laguppställning.

– Han har varit med och känt sig för hos oss, och jag hoppas vi kan ge honom spelglädjen tillbaka. I så fall är truppen stängd efter det, men blir det inte så stressas vi inte av det. Tanken har hela tiden varit att bygga på stommen som tog upp oss i trean.

Järbo har bland annat fått tillbaka målvakten Johan Gille från Brynäs, som ersätter Björn Jansson, som bytt till Strömsberg.

– Vi har inga stjärnor typ Daniel Bernhardsson, men 18 spelare med Järbo som moderklubb och det tror jag kommer räcka bra i trean, säger Patrik Kihlström.

Årsunda har gjort klart med Söderhamnsspelaren Jonas Garcia Persson och bygger precis som Järbo på hemvävt och stommen som vann division 4.

– Det är både en fördel och en nackdel att Järbo också gick upp. En fördel eftersom vi får härliga derbyn, och en nackdel i och med att vi konkurrerar om samma spelare, säger Jerry Haaranen, som har två platser öppna i Årsundatruppen.

Båda lagen planerar att vara med i inomhusturneringarna både i Ockelbo och Sandviken.

Seriesammansättningen fastställdes för övrigt vid fotbollförbundets representantskap, och blev som vi rapporterat tidigare. Med Årsunda och Järbo i division 3 södra Norrland, IK Huge och Tierp i division 1 norra Svealand, och Sandvikens IF och Valbo FF i olika division 2-serier: norra Svealand respektive Norrland.