Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo tog tre mycket viktiga poäng

Järbo tog tre oerhört viktiga poäng när man vann mot Strand på Gullhedens IP.
Efter ett tidigt underläge och en riktigt dålig första halvlek kom man ut som ett nytt lag och vände till vinst med 3–1.

– En ohyggligt skön seger med tre målskyttar där vi visar vad vi kan i andra, sa Järbos tränare Patrik Kihlström efter matchen.

Det var annars Strand som tog kommandot direkt och fick också utdelning redan i andra minuten där hemmaförsvaret sjabblade och gästerna kunde lägga bollen förbi annars duktige Johan Gille i hemmamålet.

Efter målet blev det darrigt och osäkert i Järbo. De kom inte in i straffområdet en enda gång under de första tio minuterna.

– Vi gör många misstag i första och det blir väldigt oroligt, kanske beror det på att vi gått ner på en fyrbackslinje och det är inte helt tajmat ännu, menade Kalle Norman i Järbo.

I andra blev det dock en helt annan matchbild. Järbo kom ut precis lika heta som gästerna var i första och man tog över matchen rätt ordentligt.

– Vi pratade om att trycka upp laget inte spela bollen i sidled i backlinjen utan spela framåt. Då blev det skillnad, menade Kalle.

Med aggressiviteten kom även utdelningen. Kvitteringen till 1–1 signerad Johan Lindkvist som efter lite trafik fick måtta utanför straffområdet och snyggt placera bollen i bortre.

När sedan Kalle Norman, utanför andra hörnet av straffområdet, på ett riktigt läckert sätt bredsidade bollen över målvakten till 2–1 så kunde Järbo gå mot säker seger.

Av bara farten kom även 3–1 när Andreas Nehvonen definitivt stängde matchen.

Nu återstår en match innan uppehållet och det är Mora borta nästa lördag.