Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbo utan kontinuitet

Järbo hade inte mycket att sätta emot när man åkte till Dalarna för möte med Forssa BK.
Förlust med 5-1 för Järbo och tränaren Patrik Kihlström har jobbigt att få en kontinuitet i truppen.

– Ja, det är svårt, idag hade vi sju åtta spelare borta. Vi har för mycket frånvaro och det blir nya uppställningar hela tiden, det håller inte.

Nu fick Forssa in ledningsmålet redan efter fyra minuter efter en markeringsmiss i Järboförsvaret. Hemmalaget skapade ett momentum i matchen och gästerna fick kämpa för att hålla undan. När sedan Christian Jerner Haarannen, med kvarten spelad, satte bredsidan på en fin bakåtpassning från Anders Tano så såg det ändå rätt bra ut även om det var hemmalaget som fortsatte att dominera.

– Vi gör ingen bra halvlek och vi tappar markeringen en gång till i slutet och då straffar dem oss igen och vi går till paus med 2-1 underläge, sa Kihlström.

Precis så var det. Forssa kunde enkelt slå in bollen efter en rejäl markeringsmiss i straffområdet till pausledning 2-1.

I andra höjde hemmalaget tempot och Järbo fick svårare och svårare att hänga med. Forssa kunde gå ifrån till 5-1 och även om hemmalaget var bättre så får inte Järbo släppa in fem mål i en sådan här match.

– Det finns inte så mycket att säga. Vi gör en dålig första och en ännu sämre andra. Dom är mycket bättre än oss helt enkelt.

Kanske kan det till viss del förklaras av att man hade tre spelare i startelvan avstängda men det var rätt långt ifrån vad man presterade i derbyt för en vecka sedan. Järbo kan mycket bättre än man visade i den här matchen.