Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järboungdomar kämpar vidare för ny skatepark

95 000 kronor har ungdomsgården i Järbo fått ihop. Nu återstår bara bygglov för att en skatepark ska bli verklighet.

Tomma lagerlokaler på området där Cibes Lift tidigare huserade blev ett tillhåll för Järboungdomar. De byggde egna ramper av gamla pallar. De blev bortkörda därifrån och ungdomsledarna kontaktades.

Kontakt togs då med ägaren Sandvikenhus om att få laglig tillåtelse att utnyttja lokalerna, men det blev till slut nej.

I stället har Järboungdomarna nu ansökt om att få bygga en skatepark bakom Folkets Hus, i direkt anslutning till ungdomsgården som ligger där.

– Vi har ansökt och fått pengar. Sammanlagt 75 000 kronor och ytterligare 20 000 kronor från kultur- och fritidsnämnden om vi får bygglov, berättar Marianne Åslund som är föreståndare för ungdomsgården.

Det är Leader Gästrikebygden och Göranssonska fonderna som är huvudsponsorer för projektet där ungdomarna själva har fått vara med och bestämma hur parken ska se ut och vilka saker den ska innehålla.

Nu är ärendet ute på remiss och grannarna har fått tycka till. Där finns en hel del motstånd. En granne skriver till kommunen att det funnits en ramp på platsen tidigare och att det var väldigt mycket buller och slammer från rampen.

Grannen tycker att en ramp i stället skulle kunna byggas i anslutning till Gullhedskolan, idrottsplatsen eller nere vid återvinningsstationen.

– Som vi ser det är planen bakom Folkets Hus bäst lämpad. Det har både att göra med att det är dyrt att asfaltera upp en helt ny plats och att vi har personal här som kan hålla uppsikt över ungdomarna när de är vid rampen, säger Marianne Åsberg som hoppas att ett bullerplank kan vara en lösning.

Det är slutligen politikerna i bygg- och miljönämnden som slutligen tar beslut om bygglov.