Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järbovillan totalförstördes

En villa i Järbo totalförstördes i en brand under natten till lördagen. Den var för tillfället obebodd, men husets ägare hade varit dit och eldat för att hålla värmen i huset på kvällen före.

En granne slog larm om elden vid tvåtiden på natten. Branden rasade sedan i flera timmar. På morgonen spärrade polisen av tomten för att göra en teknisk undersökning.

Brandorsaken är inte fastställd, men polisen har startat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet, en formulering som används när det kan misstänkas att någons slarv med eld ligger bakom branden.

Man vet att husets ägare var dit och eldade under lördagskvällen.

Polisens brandtekniker Per Ringqvist var där under lördagseftermiddagen för försöka skaffa sig en första bild över brandförloppet.

– Det är så otroligt mycket skadat att det är svårt att se någonting alls. I dag har jag mest ägnat mig åt att dokumentera.

Huset är så skadat att det finns risker med att röra sig inne i det. Ringqvist kommer att fortsätta utredningen senare, i sällskap med fler kollegor.