Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Järnkrok och Brynäs glödde mot Färjestad

Brynäs rivstart fällde Färjestad.

Och det var ungdomarna som gjorde det – igen.

– Det känns otroligt skönt nu. Vi behövde verkligen den här segern, sa Calle Järnkrok efter 4–2 i Läkerol Arena.

19-årige Järnkrok var glödhet och gjorde två mål. Men det var den nye backen Mattias Ekholm som var bäst på isen.

– Riktigt skönt att det börjar lossna, säger 20-åringen.

Förre Moraspelaren jagades av i stort sett varenda elitserieklubb i våras och valde Brynäs. I lördags gjorde han sitt första elitseriemål någonsin.

I går gjorde han ytterligare ett – som betydde 1–0 3.39 in på matchen mot Färjestad.

– Med tanke på att jag bara gjorde ett enda mål på hela förra säsongen med Mora så känns det rätt bra nu. Att redan ha dubblat målskörden, myste Ekholm efter den viktiga segern.

Och hans 1–0 var bara början på en kolossal Brynässtart och en formidabel match av Mattias Ekholm själv.

I backpar med Simon Bertilsson, som gjorde come back efter skada i förra matchen, var Ekholm kung både framåt och bakåt.

Till slut blev det ett mål och två målpass från hans klubba. Förutom ledningsmålet låg han tillsammans med Eero Somervuori även bakom Calle Järnkroks 2–0 som kom bara sjutton (17!) sekunder efter 1–0. Dessutom passade han fram Andreas Dackell när denne punkterade matchen genom att sätta 4–2 i öppen kasse i slutminuterna.

Men trots den fina starten, Brynäs ledde ju med 3–0 efter knappt sex minuters spel (Calle Järnkrok spädde på med ytterligare ett mål när han snodde pucken av en Färjestadsspelare i numerärt underläge) blev det spännande in i det sista.

Färjestads Rickard Wallin svarade med en 3–1-reducering i mittenperioden. Anton Rödin slarvade och blev av med pucken när Brynäs var en man mer. Och bara tio sekunder in på tredje perioden satte Christian Berglund 3–2.

• Det blev onödigt spännande, eller?

– Nja, Färjestad är ett bra lag och man får hela tiden tänka sig för när man ska gå framåt. Men inte förrän det återstår sju-tio minuter någonting tar man det säkra och väljer att inte följa med som back upp i anfallen, säger Mattias Ekholm.

Målet han gjorde mot Skellefteå gav inga poäng till laget (förlust 6–3), men för självförtroendet var det viktigt.

– Visst var det så. Det betyder mycket att få sätta en puck och känna att man är med där och nosar.

• Och nu tar ni AIK på torsdag av bara farten?

– Hoppas det. Det är i alla fall skönt att matcherna kommer tätt nu. Det blir lite segt med mycket träning när det bara är två matcher i veckan.

En som också bidrog till segern var målvakten Niklas Svedberg som fick chansen och tog sin första seger med Brynäs.

– Det var härligt det här, summerade han.