Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jenny Wennberg: Dörrmatta? Då kommer arbetsgivaren älska dig.

Förhandlingarna om arbetsrätten som Januariavtalet krävt strandade i veckan. Vad händer nu? Något som inte bör hända är att frågan går vidare till partierna. Det är inte så den svenska modellen ser ut för hur vi löser frågor på arbetsmarknaden.

Parterna behöver uppenbarligen mer tid, inte minst eftersom beskedet är att de stått mycket nära varandra på slutet. Tid behöver de därför också få. För det här är inte en fråga som borde lösas av firma Lööfven.

Att vi sitter där vi sitter beror på Januariavtalet, Annie Lööf och Stefan Löfven. Centern pressade in frågorna om arbetsrätten i Januariavtalet och Stefan Löfven gick med på det. För att vara ett parti som gick till val på orden "ett tryggare Sverige" har Socialdemokraterna levererat extremt lite trygghet. I kläm sitter som vanligt arbetstagarna.

Vi har på ledarsidan tidigare skrivit om vad skrivningarna i Januariavtalet faktiskt innebär. Och det är att svenska arbetstagare riskerar bli provanställda på livstid. Hur sådana villkor påverkar människor och arbetsplatser är ganska självklart. Svenska arbetsplatser kommer bli tystare och godtycket kommer öka när folk får sparken. Det betyder också att misshagliga medarbetare som ställer krav på sin arbetsgivare och ifrågasätter riskerar få sparken, precis som äldre medarbetare.

Är det här verkligen en arbetsmarknad vi vill ha?

Nej.

Skrivningarna i Januariavtalet står mot det faktum att vi måste jobba allt längre för att få en pension som går att leva på. Det blir i princip omöjligt om fler ska kunna undantas från LAS. Särskilt med tanke på att det finns studier som visar att åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden börjar redan vid 40 års ålder.

Problemet med att vara dörrmatta är att arbetsgivaren kommer köra över dig och klippa ner dina rättigheter till stubb. De rättigheter vi har idag som arbetstagare har tagit årtionden och män och kvinnor som slagit näven i borde för att komma fram till.

Problemet med att vara ung är, ptja, att vi inte är det särskilt länge.

Det som funnits på den svenska arbetsmarknaden är därför lojalitet med varandra. Den som är nära pension har svårare än den som är ung att hitta nytt jobb när företagen "omorganiserar" och "effektiviserar" bort människor. Det är därför vi har regler som den om sist in, först ut.

Att Centern har problem med den typen av regler som nyliberaler är knappast konstigt.

Att Stefan Löfven och Socialdemokraterna lagt sig platta på marken och låtit Annie Lööf stampa runt med sina högklackade skor på dem är desto svårare att förstå.

Men det förklarar onekligen varför man kanske inte ser så mycket problem med att skapa en arbetsmarknad fylld av dörrmattor.

Det är trots allt vad man själv varit i förhållande till Centern.