Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica förlamad – med i Arga doktorn

Jessica Thåström, 21 år, berättar i det första avsnittet av Arga doktorn i SVT i dag torsdag, om hur hon blev förlamad efter att ha ätit p–piller.

I programmet möter läkaren Björn Bragée människor som upplevt vårdens baksida. Jessica Thåström började äta p–piller när hon var 15 år och sökte vård när hon fick blixtrande huvudvärk, berättar hon i programmet. Men vården tog inte varningssignalerna på allvar och hon blev förlamad på vänster sida. I programmet vill Jessica Thåström ha en ursäkt från vården och få hjälp så hon kommer vidare i livet.

för ett drygt år sedan berättar hon om hjärnskadan och att det kan kännas som ett maratonlopp att gå ut med soppåsen. Hon hade då flyttat från Dalarna till Sandviken där sjukhuset är känt för att vara bäst i landet på rehabilitering av hjärnskador. Hon är avlägset släkt med musikern Joakim Thåström.