Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jill Johnson

Jill Johnson

”Music Row II”

(Lionheart)

Jill Johnson fortsätter att hylla sina idoler. Hon sparkar igång med Neil Youngs ”Love is a rose” som jag vill minnas att hon körde live redan i mitten av 00-talet. Här får vi den i en ordentligt upprockad version vilket för övrigt gäller för stora delar av denna coverplatta.

Det här är en något tyngre, mer bredbent och rockigare Jill än vi är vana vid – både Dylan, Springsteen och John Hiatt finns representerade – vilket passar hennes sköna kraftfulla röst utmärkt.

Hiatts ”Thing called love” är för övrigt en av plattans riktiga höjdpunkter; en duett med Björn Skifs som verkligen hamnar i sitt rätta element. I övrigt är stora delar av materialet föga förvånande hämtat från de Johnsonska husgudarna Bonny Raitts, Dolly Partons och Emmylou Harris repertoarer. Där- emot hade jag mer än gärna varit utan versionen av Bonnie Tylers sönderspelade ”It’s a heartache”. Den är nästan lika meningslös som versionen av ”Jolene” på första ”Music Row”-plattan.

Ralph Bretzer