Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmie Åkesson hyllar Gävlemusiker på Facebook – "Som en projektil rakt in i hjärtat"

I ett Facebookinlägg tar SD-ledaren Jimmie Åkesson avstånd från den senaste tidens bränder på asylboenden.
I samma veva passar han på att hylla Gävlemusikerns Simon Ådahl genom att länka till låten "Jag tänker be för Sverige".

Jimmie Åkesson, ordförande för rasistiska Sverigedemokraterna bryter tystnaden och fördömer den senaste tidens bränder på asylboenden i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

"Ni förstör samhället. Ni attackerar samhället på djupet", skriver Jimmie Åkesson på sin Facebook.

I samma inlägg både hänvisar han till och länkar en låt av musikern Simon Ådahl, kanske främst känd från bandet Edin-Ådahl, en kristen popgrupp som bland annat vann Melodifestivalen år 1990 med låten "Som en vind".

"Även om jag, till skillnad från Ådahl, inte betraktar mig som troende i någon traditionell mening går texten som en projektil rakt in i hjärtat", skriver SD-ledaren.

I låten sjunger Ådahl bland annat:

"Vi ber om en eld som blir till en brand, som täcker hela Sveriges land" och "Vi tänder ljus för Sverige, tänd för oss".

LÄS OCKSÅ: Daniel Nordström: Hur tänkte Jimmie Åkesson?

Gävlemusikern säger att han inte sympatiserar med Sverigedemokraternas politik – men han hoppas att han nått fram till Jimmie Åkesson:

– Tänk om han skulle bli kristen – tänk om han skulle bli frälst! Det hade varit ett jättehärligt scenario, säger Simon Ådahl.

LÄS OCKSÅ: Gävlemusikern om Åkesson: "Tänk om han skulle bli frälst"