Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmie Åkesson släpper cover på Gävlemusikers låt – "det känns inte bra"

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och bandet Bedårande Barn har släppt singeln "Jag tänker be för Sverige", skriver Åkesson själv på sin Facebooksida.
Nu uppger Simon Ådahl att han tänker skänka alla pengar som låten spelar in till flyktingar.

Låten är en cover på Gävlemusikern Simon Ådahls bönesång med samma namn, och upphovsmannen är överrumplad, skriver journalisten Emanuel Karlsten på sin Facebooksida.

"Åh kära nån, det känns inte bra. Nu blir jag alldeles orolig här. Det här är ju en bönesång som gäller kristna människor. Faktum är att inget politiskt parti ska ta en politisk poäng på min låt", säger Ådahl till Karlsten.

Jimmie Åkesson hänvisade till "Be för Sverige" i ett Facebookinlägg för några veckor sedan.

LÄS MER: Gävlemusikern om Åkesson: "Tänk om han skulle bli frälst"

Jimmie Åkesson skriver på sin Facebooksida att syftet att göra en cover på låten är att "bidra till minskad polarisering och saklig diskussion såhär i adventstider".

– Sången handlar inte om det som Sverigedemokraterna står för. Det är bön för att vi ska få tillbaka empatin och medmänskligheten, har Simon Ådahl tidigare sagt till Arbetarbladet.

Han ansåg att partiledaren missförstått syftet med varför låten skrevs. De påföljande reaktionerna var så starka att Ådahl var tvungen att ta bort sitt telefonnummer från nätet.

LÄS OCKSÅ: Kritikstorm mot kända artisten som vill se Jimmie Åkesson som statsminister

Nu har Simon Ådahl bestämt sig för att göra ett motdrag – han tänker skänka varenda krona som låten spelar in till flyktingar.

”Tänker skänka alla pengar deras version ger till flyktingar. Om 6-12 månader vet jag exakt vad deras version har genererat – sedan går varje krona de spelat in till flyktingar. Vi får hoppas att de får en jättehit!”, skriver han i ett SMS till Emanuel Karlsten.

LÄS MER:

Christer Sandelin ändrar sig: "Nej, jag är inte Sverigedemokrat"

Krönika: Det hände Linda Rosing och nu händer det Christer Sandelin

TT/Arbetarbladet